The True History of Chocolate
The True History of Chocolate - Sophie D. Coe,Michael D. Coe Nedostupné

Kniha ( měkká vazba )

    • Produkt je vyprodaný.
E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Dobrá záložka 80 - Princovo rozjímání

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 499 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

Dobrá záložka 80 - Princovo rozjímání

A richly detailed and illustrated investigation into the story of the world’s favourite food Chocolate – ‘the food of the Gods’ – has had a long and eventful history. Its story is expertly told here by the doyen of Maya studies, Michael Coe, and his late wife, Sophie. The book begins 3,000 years ago in the Mexican jungles and draws on aspects of… Přejít na celý popis

Darcy Coates: Limitovaná edice Strašidelné domy Kdo se rád bojí, nesmí si nechat ujít knížky Darcy Coates. První tři díly její hororové série Strašidelné domy nyní vycházejí v limitované edici s až děsivě krásnou ořízkou! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

A richly detailed and illustrated investigation into the story of the world’s favourite food

Chocolate – ‘the food of the Gods’ – has had a long and eventful history. Its story is expertly told here by the doyen of Maya studies, Michael Coe, and his late wife, Sophie.

The book begins 3,000 years ago in the Mexican jungles and draws on aspects of archaeology, botany and socio-economics. Used as currency and traded by the Aztecs, chocolate arrived in Europe via the conquistadors, and was soon a favourite drink with aristocrats. By the 19th century and industrialization, chocolate became a food for the masses – until its revival in our own time as a luxury item. Chocolate has also been giving up some of its secrets to modern neuroscientists, who have been investigating how flavour perception is mediated by the human brain. And, finally, the book closes with two contemporary accounts of how chocolate manufacturers have (or have not) been dealing with the ethical side of the industry.

'A splendid treat' New York Review of Books

'A true classic' Literary Review

'Genuinely scholarly and highly entertaining ... erudite and delightful' Sunday Telegraph

'Begins with the origins of the cacao tree and follows the story up to today’s mass-produced chocolate … A pleasure, not just for chocoholics but for anyone who enjoys lively, thorough historical sleuthing via the printed page' Gourmet

Sdílet 0

Nakladatel
Thames & Hudson
datum vydání
1.01.2019
ean
9780500294741
Počet stran
280
jazyk
angličtina
Vazba
měkká vazba
isbn
978-0-500-29474-1

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

5.0 z 5 1 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda