Smrtící bílá (Defekt)
Smrtící bílá (Defekt) - Robert Galbraith Nedostupné

Defekt

Stav Velmi dobrý

Vada Natržený přebal, zašpiněné hrany stránek.

Kniha ( pevná vazba )

    • Produkt je vyprodaný.
E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Magazín Knihkupec

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 249 Kč dárek zdarma v hodnotě 69 Kč

Magazín Knihkupec

„Viděl jsem, jak zabili dítě.“ S těmito slovy jednoho dne navštíví utrápený mladý muž soukromého detektiva Cormorana Strika a prosí ho o vyšetření zločinu, jehož byl údajně svědkem v dětství. Třebaže je mladík zjevně nevyrovnaný, jeho příběh zní věrohodně. Než ho ale detektiv stihne vyslechnout, muž v panice uteče. Strike a jeho společnice Robin… Přejít na celý popis

Jarní BLACK FRIDAY se slevami až 90 % Slevy až 90 % na tisíce produktů! Právě teď na našem e-shopu. Více informací

Popis

„Viděl jsem, jak zabili dítě.“ S těmito slovy jednoho dne navštíví utrápený mladý muž soukromého detektiva Cormorana Strika a prosí ho o vyšetření zločinu, jehož byl údajně svědkem v dětství. Třebaže je mladík zjevně nevyrovnaný, jeho příběh zní věrohodně. Než ho ale detektiv stihne vyslechnout, muž v panice uteče. Strike a jeho společnice Robin se pustí do složitého vyšetřování, které je zavede do zákulisí britského parlamentu i do světa temných rodinných tajemství.

Sdílet 0

Nakladatel
Kniha Zlín
Rozměr
145 x 205 mm
datum dotisku
9.09.2019
ean
DEF0000010943
Počet stran
720
Hmotnost
878 g
jazyk
čeština
Vazba
pevná vazba
datum vydání
9.09.2019
isbn
DEF0000010943
  • Hana Wielgusová Hana Wielgusová

    Kniha je psaná er-formou, což je příjemné a přehledné. Rovněž popisy osob a atmosféry, zejména té Londýnské, se autorce povedly skvěle. To vás nijak nepřekvapí, nečekaná je pouze délka knihy. Shrnu-li tedy své hodnocení do jedné věty, tak nečekáte-li čistou detektivku, máte-li dost času a chcete-li si opravdu počíst, knihou Smrtící bílá chybu neuděláte. I přes svůj široký rozsah stojí za to. A slibuji, že té známé věčné větě všech knihomolů: „Ještě jednu kapitolu a už opravdu půjdu spát“, se určitě ani tentokrát nevyhnete.

    Celá recenze

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.5 z 5 51 hodnocení čtenářů

36× 5 hvězdiček 10× 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

Hodnocení našich knihkupců: 4.0 z 5

  • 1 z 5 hvězdiček Libuše registrovaný uživatel

    Detektivní žánr / thriller není obor, ve kterém JKR exceluje. Série knih s Cormoranem Strikem trpí jednak syndromem Harryho Pottera (rostoucí počet stran s rostoucí slávou autorky), jednak chatrnými dějovými zápletkami. Postavy hlavních hrdinů jsou sympatické, i když poněkud šustí papírem, a připadá mi, že jejich interakce je pro řadu čtenářů tím, co je vede ke čtení další knihy v sérii, nikoli případy, které hrdinové řeší. Poslední kniha série, Lethal White, by mohla být přijatelná, pokud by si vydavatel troufl a přiměl autorku zbavit text hlušiny a výrazně zredukovat jak množství postav, tak počet dějových linií. Jenže autorčina sláva evidentně omamuje jak mnohé čtenáře, tak i editory. 647 stran se dá akceptovat v životopisném díle o významné osobnosti, ale nikoliv v detektivce či thrilleru. Takže co mi na knize vadilo. Kniha je přelidněná a čtenář ztrácí přehled o postavách a jejich vzájemných vztazích. Chování a jednání ať hlavních či vedlejších postav je častokrát málo uvěřitelné, děj taktak drží pohromadě a se spoustou odboček a popisů se stává nepřehledný a schematický. Je plný zbytečných scén, které děj nikam neposunují ani neobjasňují motivy jednání postav, autorka opakovaně popisuje tytéž situace. Knize chybí skutečné napětí, avizovaná zápletka i úvodní scéna knihy - ochutnávka, na kterou vydavatel čtenáře láká, jsou jen vějičky na zvědavého čtenáře a hlavní děj se týká něčeho úplně jiného. Nakonec po tolika stranách dějových kliček a popisů jste rádi, že je konec. Škoda času a peněz. 20%

    Kniha, Shere, 2018, 9780751572865

  • 5 z 5 hvězdiček Iva registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Osvědčený autor, knížka se čte jedním dechem

    Kniha, Shere, 2018, 9780751572865

  • 5 z 5 hvězdiček Michaela Novotná registrovaný uživatel

    Kdyby to slo, dam vic hvezdicek. Naprosto dokonale setkani s detektivem a jeho partackou. Pribeh mel hodne slozitou zapletku, ale za tech 700 stran to stalo. Tesim se na dalsi

    Kniha, Kniha Zlín, 2019, 9788074738661

  • 5 z 5 hvězdiček Tomáš registrovaný uživatel

    Zkratka další skvělý případ Cormorana, přečetl jsem knihu jedním dechem.

    Kniha, Kniha Zlín, 2019, 9788074738661

  • 5 z 5 hvězdiček Lucie Hoždorová registrovaný uživatel

    Překvapilo mě kolik má tento díl stran. S knihou jsem trochu zápasila a dávala si načas se čtením, ale nakonec jsem byla překvapena, jak moc se mi i tento díl líbil. Už mám doma další díl a těším se.

    Kniha, Kniha Zlín, 2019, 9788074738661

  • 5 z 5 hvězdiček Andrea registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Doporučuji všechny tyto detektivní knihy od autorky!:)

    Kniha, Kniha Zlín, 2019, 9788074738661

  • 5 z 5 hvězdiček Elinorka registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Knížka je hodně napínavá, asi jako všechno od R.Galbraitha, potažmo J.K.Rowlingové. Obě dějové linky, vývoj vztahu Robin a Corma i samotné vyšetřování, mě bavily sledovat. Musím se přiznat, že možná trochu víc právě vztah dvou hlavních hrdinů,kterým fandím :) Postupné rozplétání rodiných vztahů a přesouvání podezření z jedné osoby na druhou jsem si užívala a závěr byl nečekaný.

    E-kniha, Kniha Zlín, 2019,

  • 5 z 5 hvězdiček Kateřina Veselá registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Další výborný Cormoran Strike, i když tentokrát to bylo trochu víc o vztazích mezi hrdiny, ta detektivní zápletka mi přišla trochu podružná ale i tak jsem si to náramně užila.

    Kniha, Kniha Zlín, 2019, 9788074738661

  • 4 z 5 hvězdiček Ivana registrovaný uživatel

    Na další zapeklitý případ Cormorana jsem se dlouho těšila, ale přišlo mi, že v tomto díle je zajímavější sledovat vývoj vztahu mezi detektivem a jeho společnicí Robin, než rozplétání zločinu. Kniha se čte ale velice dobře - jen na samotném závěru jsem se trochu ztrácela v rozplétání vztahů, motivů, postupů pachatelů a zápletka mi přišla až "uměle" zašmodrchaná. Přesto doporučuji k přečtení.

    Kniha, Kniha Zlín, 2019, 9788074738661

  • 5 z 5 hvězdiček Michaela registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Tuto knihu jsem si pořídila v anglickém jazyce a audioknihu jako doplněk. Dílo je to skvělé jako vždy. Audiokniha výborně namluvená Pavlem Rímským, který navázal na Petra Olivu v díle Volání Kukačky. Oba naprosto skvělí vypravěči.

    Audiokniha, Kniha Zlín, 2019, 8594050428898

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora