Sleduj mě (Defekt)
Sleduj mě (Defekt) - Kathleen Barber Nedostupné

Defekt

Stav Velmi dobrý

Vada Chybí přebal, poškozené rohy, zašpiněné ořezy stránek.

Kniha ( pevná vazba )

    • Produkt je vyprodaný.
E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Magazín Knihkupec

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 249 Kč dárek zdarma v hodnotě 69 Kč

Magazín Knihkupec

Od autorky románu Truth Be Told vychází varovný příběh o tom, kam až může zajít sdílení osobních informací na sociálních sítích, pro fanoušky Jessicy Knoll a románu Ty od Caroline Kepnes. Každý touží po nových sledujících… dokud ho nesledují až do ložnice. Audrey Miller má záviděníhodnou novou práci ve věhlasném muzeu, úžasnou postavu díky pilates… Přejít na celý popis

Sophie Lark: Unesená dědička Mafiánská rodina Griffinových mu zabila otce. Aby se pomstil, unesl a drží v zajetí jejich dceru –⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠ baletku Nessu. Ale tak jako Zvíře ze slavné pohádky podléhá Mikolaj kouzlu Krásky, své malé baletky, která teď tančí jen pro něj... Více informací

Popis

Od autorky románu Truth Be Told vychází varovný příběh o tom, kam až může zajít sdílení osobních informací na sociálních sítích, pro fanoušky Jessicy Knoll a románu Ty od Caroline Kepnes.

Každý touží po nových sledujících… dokud ho nesledují až do ložnice.

Audrey Miller má záviděníhodnou novou práci ve věhlasném muzeu, úžasnou postavu díky pilates a stovky tisíc sledujících na Instagramu, kteří tomu všemu nadšeně přihlížejí. Právě se přestěhovala do Washingtonu a má plné ruce práce. Musí udělat dojem na svou novou šéfovou, udržovat kontakty s fanouškovskou základnou a odhánět slizkého souseda, který bydlí o patro výš. Pomáhají jí přitom jediní dva lidé, které ve velkoměstě zná: bývalý přítel, od kterého se nedokáže držet dál, a ambiciózní kamarádka z dob studií s prestižním zaměstnáním a záhadnou minulostí.

Rozbitý zámek na dveřích nového bytu ovšem představuje jen začátek všeho, s čím by si Audrey měla dělat starosti. Aniž by to tušila, díky změně bydliště se ocitla na dosah někomu, kdo ji oddaně sleduje celé roky – od prvního blogu na WordPressu až po poslední instastory. Jenže sledování zpovzdálí už není dostatečně naplňující, a tak se vrhne do hlubin darkwebu pro rady, jak Audrey získat jen a jen pro sebe. V cestě za dobytím jejího srdce neexistují překážky, kterých by se zalekl – nic není nemožné, nic nezůstane skryté.

Po dočtení poslední stránky strhujícího thrilleru od Kathleen Barber si budete přát jediné – zamést za sebou všechny digitální stopy.

Sdílet 0

Nakladatel
Vendeta
Hmotnost
478 g
isbn
DEF0000014665
Počet stran
320
datum vydání
15.11.2021
ean
DEF0000014665
Vazba
pevná vazba
jazyk
čeština
  • Jana Palkovská Jana Palkovská

    Sleduj mě je napínavé čtení, co vás donutí zamyslet se nad vlastním počínáním ve virtuálním světě. Protože ač mají internet i sociální sítě mnoho kladů a usnadňují nám život, nikdy si nemůžeme být jistí, kdo všechno nás sleduje…

    Celá recenze

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.3 z 5 24 hodnocení čtenářů

11× 5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

Hodnocení našich knihkupců: 4.0 z 5

  • 5 z 5 hvězdiček Vendy registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Knihu jsem přečetla jedním dechem, mám ráda knihy, kde se střídá vyprávění z pohledu vícero postav. Opravdu mě zaujalo téma "sociální sítě", jelikož člověk nikdy neví, kdo ho může sledovat a kam až to může zajít. Bylo to něco jiného než obvykle čtu, ale i tak mě to velmi nadchlo. Fakt super téma a skvělá kniha, doporučuji :-).

    Kniha, Vendeta, 2021, 9788027700318

  • 5 z 5 hvězdiček Ondřej Jansa registrovaný uživatel

    Zajímavá kniha o stalkerovi

    Kniha, Vendeta, 2021, 9788027700318

  • 3 z 5 hvězdiček Alena Látová registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Kniha se četla dobře, krátké kapitoly ,ale čekala jsem od toho víc .Žadný šok se nekonal,kniha se dá předvídat a ano od jedné osoby jak se zachovala jsem to nečekala.Konec jsem čekala jiný .

    Kniha, Vendeta, 2021, 9788027700318

  • 4 z 5 hvězdiček Alex registrovaný uživatel

    Tuhle knihu jsem měla možnost číst v rámci #spoluprace od @knihydobrovsky. Byla to moje první spolupráce a já jsem moc vděčná, že hned moje první taková kniha byla skvělá. Příběh je vyprávěný z pohledu tří postav: Audrey, její kamarádky Cat a JEHO. Až do konce nevíme, kdo je ten tajemný stalker, ale v průběhu příběhu dostáváme malé drobečky, které poodhalují jeho totožnost. Já osobně jsem podezřívala dvě postavy a můj tip nakonec vážně vyšel! Osobnostně jsem se nejvíc napojila s Cat, i když tedy před koncem už jsme se dost rozešly v… ehm, názorech Znáte mě, nespoileruju. Kniha je psaná svěžím tempem, kapitoly nejsou nijak dlouhé a pravidelně se střídá pohled jednotlivých postav. Co jsem ale nepochopila, bylo, že se o stalkerech dneska ví tolik a Audrey nepřišlo dlouho vůbec nic zvláštního. Já bych z toho bytu zdrhla hned po prvním divném zážitku. V předmluvě se dozvíte něco málo o RAT systémech a podobných věcech. A já jsem moc ráda, že jsem si už před lety koupila krytku na kameru u počítače, protože jsem paranoidní. Knihy o stalkerech mě rozhodně baví, takže se neubráním srovnáním s Ty. Ano, je si to maličko podobné, ale Joe působí tak nějak lidštěji, fandíte mu, i když nechcete. ON působí od začátku slizce, predátorsky a rozhodně mu nefandíte. A co teprve těch posledních pár stránek! Totální psycho. Knihu jsem si opravdu užila a nemam jí prakticky co vytknout. Znovu bych si ji ale asi nepřečetla, proto nedostala plný počet hvězdiček. Ale rozhodně ji můžu všem doporučit Další moje recenze najdete na instagramu: lazy_bookstagram

    Kniha, Vendeta, 2021, 9788027700318

  • 4 z 5 hvězdiček Sandra Vavřičková registrovaný uživatel

    Když jsem o knize poprvé slyšela, hned jsem věděla že ji musím mít! Kniha je vyprávěna z pohledu tří postav - Audrey, její nejlepší kamarádky Cat a z Jeho pohledu (stalker Audrey). Nejlepší byly určitě kapitoly právě z Jeho pohledu, ale bavily mě i ty ostatní Další výhodou jsou krátké kapitoly a velká čtivost. V knize se mi líbilo, že zároveň skvěle poukazuje na to, jak je vše na sociálních sítí nereálné. Příběh má pomalejší děj, který postupně graduje - stejně jako je to u stalkingu. Bohužel pro mě byla kniha lehce předvídatelná a brzy jsem odhadla pointu příběhu. Za mě knize trošku něco chybělo, možná mohla být trošku více šokující a více kapitol z pohledu stalkera by bylo za mě určitě lepší. Ale celkove je kniha moc čtivá a oceňuji skvělý nápad z aktuální doby :)

    Kniha, Vendeta, 2021, 9788027700318

  • 4 z 5 hvězdiček Zuzana Špringlová registrovaný uživatel

    Nevšední thriller z éry instagramu se objevil na pultech knihkupectví jako závan čerstvého větříku. Námět zněl super a já ještě nikdy nečetla nic podobného, tak proč ne? Jedná se o příběh mladé influencerky Audrey Miller, která na instagramu sdílí prakticky celý svůj život. Od snídaně, přes obědy až po večeři. Dělí se o své tipy na dobré kavárny, módu, cvičení. V čem konkrétně své sledující inspiruje – to je mi doteď vlastně záhadou. Její instagramový účet postrádá přidanou hodnotu, je docela prvoplánový a nezajímavý. Přesto ji sleduje milion lidí. Další poněkud zarážející informace, neboť z popisu života této Audrey mám pocit, že vychází s penězi jen tak tak, nežije v žádném luxusu a spoustu věcí si zkrátka nemůže dovolit. A tak také bere docela zajímavou práci v muzeu ve Washingtonu, kde hodlá využít svůj talent pro sociální sítě. Do Washingtonu se stěhuje až z New Yorku a začíná úplně nový život. Najde si malý byt v přízemí – prakticky ve sklepě a snaží se sama sobě nalhávat, že je to jen dočasné řešení. Také zde znovu naváže na přátelství s kamarádkou Cat, kterou nazývá svou nejlepší kámoškou. Jejich přátelství je ale docela mrazivé, zvláštní a někdy jsem si říkala, že se z 99 procent skládá jen ze samé přetvářky. Cat je právnička, velice zakřiknutá a jednotvárná sucharka. A přesto vzbuzuje docela hrůzu. Takže tady máme další nesympatickou postavu, kterou úplně nechápu. No a ono toho je ještě víc. Audrey ve své práci docela září. Baví ji to a snaží se ze všech sil o brzké povýšení. Do toho se jí do cesty neustále plete bývalý přítel Thomas, před kterým ji v jednom kuse varuje divnožena Cat. A také nalézá novou lásku. V tomhle thrilleru není nikdo, koho si zamilujete. Je vystavěn z pohledů Audrey, Cat a tajemného stalkera zvaného ON. A tento ubožák – ale nebezpečný ubožák – jí ze života dělá peklo. Samozřejmě z lásky k ní, že jo! Sleduje ji přes okno, posílá „podivné“ dárky, instaluje do všech technických vymožeností, které Audrey používá, sledovací zařízení. Je z Audrey celý paf a podle toho taky vypadá jeho vyprávění. Kniha není špatná, četla se dobře a krátké kapitoly já prostě miluju. Přesto se nemůžu zbavit pocitu, že zde autorka nevyužila plně potenciál zajímavého tématu. Žádné wow nečekejte.

    Kniha, Vendeta, 2021, 9788027700318

  • 4 z 5 hvězdiček mala_knihomolka_ registrovaný uživatel

    Tato kniha mě lákala už jen díky anotaci. Thrillery, které se točí okolo sociálních sítích mi přijdou zajímavé. Přiznejme si, že většina z nás má nejednu sociální síť, na které jsme denně a sdílíme tam kde co ze svého života. Zde se setkáváme s Audrey, jež má statisíce (myslím, že v knize bylo přímo milion) sledujících na instagramu. Její život se zdá perfektní, jenže realita je jinde. Audrey se cítí osamělá, přestože má okolo sebe poměrně dost lidí a nemá problém snad s nikým navázat kontakt nebo se dát do řeči. Bohužel tak i její kamarádka zůstává v jejím stínu. Navíc Cat je docela workoholik a chce se kariérně někam dostat. Úplně jsem se nesžila sice ani s Audrey, ale Cat mi od začátku přišla zvláštní a byla takový suchar. Abych nezapomněla, kapitoly jsou krátké a střídají se tři pohledy - Audrey, Cat a On (stalker). Co se týče děje, narozdíl od Ukaž mi, graduje docela pomalu a není tu akce na každé straně. Což mě osobně nevadilo, jelikož se kniha i tak čte dobře. Objevuje se zde romantická linka, ale k té vám víc neřeknu, ať něco neprokecnu jak se znám. Vcelku se mi kniha líbila, jen ten konec mě osobně dost zklamal. Zvlášť když na konci anotace stojí „Po dočtení poslední stránky strhujícího thrilleru od Kathleen Barber si budete přát jediné – zamést za sebou všechny digitální stopy.” No, po přečtení snad pochopíte. Měla jsem jiná očekávání, i když jsem věděla tak od poloviny kdo je onen stalker, tak od jedné osoby jsem její zachování v dané situaci absolutně nečekala.

    Kniha, Vendeta, 2021, 9788027700318

  • 5 z 5 hvězdiček Barbora Bednářová registrovaný uživatel

    Od prvních stránek mě kniha chytla a už při čtení předmluvy mi stály chlupy na rukách. Audrey má mnoho sledujících na instagramu a žije si svým napůl virtuálním životem. Její kamarádka Cat je kariéristka a nějak moc mi nesedla, měla jsem z ní divný pocit. A pak je tu třetí postava, která příběh vypraví a tím je On. Kniha je čtivá. Objevuje se zde i romantická linka. Dle Anotace jsem čekala, že v knize půjde o trochu jiný zvrat. Děj je pomalejší a postupně graduje. Od zhruba 2/3 knihy jsem tušila jak to celé dopadne. Odhadla jsem to tak na půl. Celkově nám kniha ukazuje jak mohou být moderní technologie nebezpečné a zároveň, jak je důležité si střežit své soukromí. Kdo má rád napětí, rozhodně doporučuji.

    Kniha, Vendeta, 2021, 9788027700318

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda