Písečný vlk

Autor Asa Lindová

Písečný vlk - Asa Lindová Nedostupné

Kniha ( pevná vazba )

    • Produkt je vyprodaný.
E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Magický příběh o osamocenosti a ceně opravdového přátelství přivádí malé čtenáře na malý, téměř opuštěný ostrov, kde čas plyne vlastním tempem. Sedmiletá holčička Zacharina se sem přistěhovala s rodiči, ale zpočátku se cítí osamělá a nemá mnoho podnětů k radosti. Rodiče na ni nemají čas, a tak nejvíce volného času… Přejít na celý popis

Mona Kasten: Křehké srdce Jsou si tak blízcí, a přesto jako by je dělil celý svět. Emotivní milostný příběh Mony Kasten pokračuje! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Magický příběh o osamocenosti a ceně opravdového přátelství přivádí malé čtenáře na malý, téměř opuštěný ostrov, kde čas plyne vlastním tempem. Sedmiletá holčička Zacharina se sem přistěhovala s rodiči, ale zpočátku se cítí osamělá a nemá mnoho podnětů k radosti. Rodiče na ni nemají čas, a tak nejvíce volného času tráví na pláži za domem. Tady také jednoho dne z písku vyhrabe prazvláštní mluvící bytost připomínající vlka se srstí barvy písku. Představí se jí jako Sandvargen – Písečný vlk. Zacharina vlčka pravidelně navštěvuje a stávají se z nich brzy přátelé. Holčička se už necítí osamělá a vlček rád odpovídá na všechny její otázky, ať už se týkají vesmíru, hvězd, atomů, času nebo smrti… Kniha i úspěšná autorčina série o Písečném vlku byla oceněna několika literárními cenami a sklidila velký ohlas ve švédských kritických kruzích. Magický příběh o osamělé holčičce, Písečném vlkovi a velkém je již známý ve více než 15 zemích. Kniha je určena pro děti od 8 let.

Sdílet 0

Nakladatel
PIKOLA
Vydání
1
isbn
978-80-7549-524-2
Počet stran
120
datum vydání
24.11.2017
ean
9788075495242
Vazba
pevná vazba
jazyk
čeština

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

5.0 z 5 2 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

  • 5 z 5 hvězdiček Terezie Skalická registrovaný uživatel

    Velice kouzelná knížečka. Má malý formát, snadno dáte do batohu nebo do kabelky a snadno kdykoli vytáhnete a kousek přečtete. Pevné desky, takže se Vám na cestách tolik neponičí, a pokud přeci, alespoň to bude důkaz toho, jak je u Vás oblíbená. Já ji zatím četla sama, starší děti jsou se na ni cítí příliš "dospělé" a mladší děti k ní ještě nedorostly. Nevadí, dorostou a zatím se knížka ohřeje u nás v knihovně. Knížka je na mnoha místem připodobňována k Malému princi, také proto jsem ji v knihkupectví vyhledala a nakonec zakoupila. Jistá podobnost tu je, jak píše paní v hodnocení pode mnou, je určitě pro malé dětičky přijatelnější, než Malý princ. Já osobně bych to viděla tak, že je to něco mezi příběhem o malém princi a filmovým příběhem o Koralině (pokud znáte, tak jedině dobře; pokud neznáte, radím shlédnout). Koralina i Malý princ pojednávají o řadě důležitých věcí, Písečný vlk také. Koralina je místy hororová (alespoň pro děti jistě ano), Malý princ a Písečný vlk ne (rozhodně ne takto prvoplánovaně), ale jisté napětí je tu také. Koralina má jistý vtip, který není moc okatý, ale je v tom příběhu na mnoha místech přesto patrný. To má s Písečným vlkem společné. A místy mi Písečný vlk připománá Koralinu hodně silně, za tyto místa jsem velmi ráda. Třeba když tatínek nemá čas na hraní se Zacharínou. Samotné jméno Zacharína mi vždy připomene Koralinu. "Prosím tě, Zachríno, teď mě nech, musím pracovat," odpověděl tatínek. "Mám hrozně důležité věci na práci, chápeš?"... kdo viděl, vzpomíná na Koralinu? A ještě něco - určitá podobnost Písečného vlka s černým kocourem, kamarádem Koraliny? Ať už je to tak či onak, ať už Vám tento příběh bude připomínat Koralinu, Malého prince, něco dočista jiného nebo naopak vůbec nic, je krásný! Velmi pěkně se čte. Můžete ho číst opakovaně, jde o takový ten typ textu, který je krásný sám o sobě, jednotlivé řádky, odstavce, jedno jestli víte, co bude na další stránce nebo v další kapitole. Kniha je jen zlehka "doilustrována" černobílými drobnými kresbičkami. Což je u takového příběhu úžasné. Může jet naplno Vaše představivost a fantazie. Tím nechci hanět knihy doprovázené velkými, barvitými ilustracemi. Ale v knihovně by jistě měly být zastoupeny obě skupiny knih.

    Kniha, PIKOLA, 2017, 9788075495242

  • 5 z 5 hvězdiček Iva registrovaný uživatel

    Nádherná knížka, u nás koupená pro 6 a 8 leté děti, které hltali každé slovo, nakonec si ji přečetla i 13 letá dcera a byla z ní nadšená. Napínavá, humorná a k zamyšlení v každém věku. Dlouho jsem nečetla dětem tak tajemnou knížku, srovnala bych K Malému princi, ale myslím, že tato pro menší děti čtenější.

    Kniha, PIKOLA, 2017, 9788075495242

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda