Krásné dny mého mládí

Autor Ana Novac

Krásné dny mého mládí - Ana Novac Nedostupné

Kniha ( pevná vazba )

    • Produkt je vyprodaný.
E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Dobrá záložka 80 - Princovo rozjímání

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 499 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

Dobrá záložka 80 - Princovo rozjímání

Aně Novac se podařilo něco, co si jen těžko dovedeme představit: jako čtrnáctiletá si v koncentračním táboře tajně vedla deník. Měsíce zapisovala za ostnatým drátem všechno, co viděla a co si myslela. Její deník je šokujícím dokumentem, který popisuje hrůzy holocaustu nefiltrovaně, přímo a detailně. Malá židovská dívka boří jedno velké tabu: tvrdí… Přejít na celý popis

Šikmý kostel 3 Dlouho očekávaná literární senzace JIŽ V PRODEJI! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Aně Novac se podařilo něco, co si jen těžko dovedeme představit: jako čtrnáctiletá si v koncentračním táboře tajně vedla deník. Měsíce zapisovala za ostnatým drátem všechno, co viděla a co si myslela. Její deník je šokujícím dokumentem, který popisuje hrůzy holocaustu nefiltrovaně, přímo a detailně. Malá židovská dívka boří jedno velké tabu: tvrdí, že se v táboře často smála a v jejím líčení lágrové každodennosti nechybí černý humor. Deník Anne Frankové končí deportací do koncentračního tábora, deník Any Novac v táboře začíná. Židovka z maďarsko-německé rodiny žijící v rumunském Sedmihradsku byla v roce 1944 odvlečena do Osvětimi a prošla ještě dalšími sedmi tábory. Unikátní dokument přeložený do mnoha jazyků vychází nyní také v češtině.

Sdílet 0

Nakladatel
Paseka
Rozměr
140 x 216 x 28
isbn
978-80-7432-072-9
Počet stran
232
datum vydání
3.12.2010
ean
9788074320729
Vazba
pevná vazba
jazyk
čeština

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

3.0 z 5 1 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

  • 3 z 5 hvězdiček Zuzka-Knížníček registrovaný uživatel

    Knížka je něco jako autobiografie 14-leté dívky, která si dělá zápisky do deníku během pobytu v koncentračním táboře, zapisovala si vše, co viděla, zažila, cítila a na co myslela. Napsala jsem schválně něco jako, protože to není úplně autentické, respektive mě kapánek vadilo, že z knížky nejde poznat styl tak mladého děvčete, je to spíš styl ženy, který má tzv. odžito (snad je dobře pochopitelné, jak to myslím), proto mi knížka nepřijde úplně věrohodná. Podle mě knížka docela vhodná pro "začínajícího" čtenáře knížek z 2.SV, holocaustu, atp.

    Kniha, Paseka, 2010, 9788074320729

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda