Hana Hegerová - Královna šansonu (Defekt)
Hana Hegerová - Královna šansonu (Defekt) - Miroslav Graclík Nedostupné

Defekt

Stav Velmi dobrý

Vada Natržený přebal, natržený a naražený hřbet.

Kniha ( pevná vazba )

    • Produkt je vyprodaný.
E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Magazín Knihkupec

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 249 Kč dárek zdarma v hodnotě 69 Kč

Magazín Knihkupec

Hana Hegerová nebyla jen zpěvačkou, ale uměla básnickým textům vdechnout život jako málokterý interpret. Slova, která jdou mnohdy až na dřeň života, uměla dokonale prožít a prožitek přenést na posluchače. Byl to její dar vycházející nejenom z genetické výbavy, ale především z životních zkušeností. V podání šestnáctileté zpěvačky by takové písně… Přejít na celý popis

Jarní BLACK FRIDAY se slevami až 90 % Slevy až 90 % na tisíce produktů! Právě teď na našem e-shopu. Více informací

Popis

Hana Hegerová nebyla jen zpěvačkou, ale uměla básnickým textům vdechnout život jako málokterý interpret. Slova, která jdou mnohdy až na dřeň života, uměla dokonale prožít a prožitek přenést na posluchače. Byl to její dar vycházející nejenom z genetické výbavy, ale především z životních zkušeností. V podání šestnáctileté zpěvačky by takové písně nemohly mít sílu a obsahu bychom nevěřili.

Život Hany Hegerové byl pohnutý. Narodila se sice do bohaté rodiny bankovního ředitele, v dětství tedy žádnou bídou netrpěla. Tím, že byla jedináčkem, však pociťovala samotu, proto se věnovala různým koníčkům, především baletu, kterého ale musela kvůli nemoci zanechat, a učila se jazyky. Časem se rozhodla stát herečkou. Absolvovala herecký kurz při konzervatoři a vcelku brzy se jí narodilo dítě. Pro zhoršenou životní i politickou situaci si však už nežila po materiální stránce jako v bavlnce. Byla odkázána na sebe a na svůj příjem z divadla, který byl u začínající herečky velmi nízký.

Osud tomu tak chtěl, že nevnímáme Hanu Hegerovou jako herečku, ale jako zpěvačku-šansoniérku. Zahrála si sice v několika filmech, ale ne každý by si je dnes vybavil. Její jméno se pojí také s divadelními prkny (Semafor, Rokoko). Ovšem jako zpěvačka má u nás i v cizině velké jméno. Francouzi mají Edith Piaf, my máme Hanu Hegerovou.

Druhé, rozšířené vydání knihy Miroslava Graclíka se snaží představit život a kariéru této významné zpěvačky a osobnosti československé kultury v biografii, která je prokládána množstvím fotografií, citátů a rozhovorů. Obsahuje také kompletní diskografii a filmografii.

Sdílet 0

Nakladatel
MV knihy
Hmotnost
998 g
isbn
DEF0000005606
Počet stran
424
datum vydání
23.06.2021
ean
DEF0000005606
Vazba
pevná vazba
jazyk
čeština
  • Hana Wielgusová Hana Wielgusová

    Vyprávění je plné zajímavých historek, mnohdy i nelichotivých, které vytváří komplexní a vyrovnaný obraz hlavní hrdinky, aniž by jakkoliv popíralo její místo na vrcholu naší hudební scény, kam skutečně patří. Pro intenzivnější zážitek je text proložen množstvím kvalitních fotografií, z nichž některé nebyly dosud nikde publikovány, autentickými citáty a rozhovory. Fajnšmekrům udělá navíc radost kompletní diskografie a filmografie.

    Celá recenze

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

5.0 z 5 1 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

Hodnocení našich knihkupců: 4.0 z 5

  • 5 z 5 hvězdiček Helena Sauerová registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Jsem teprve na začátku, ale kniha se velice dobře čte. A protože mám Hanu Hegerovou moc ráda, dávám plný počet.

    Kniha, MV knihy, 2021, DEF0000038857

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora