Hana a Petr Ulrychovi - Putovali hudci (Defekt)
Hana a Petr Ulrychovi - Putovali hudci (Defekt) - Jiří Vondrák Nedostupné

Defekt

Stav Velmi dobrý

Vada Naražené rohy, menší rýhy na přední straně desek.

Kniha ( pevná vazba )

    • Produkt je vyprodaný.
E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Dobrá záložka 80 - Princovo rozjímání

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 499 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

Dobrá záložka 80 - Princovo rozjímání

Putovali hudci Je obsáhlý příběh sourozenců Hany a Petra Ulrychových. Je to příběh nesmírně silný, bohatý na zvraty v událostech a je to příběh – chtělo by se říci s dobrým koncem, ale řekněme – s dobrým závěrem. Protože jejich příběh naštěstí trvá a nekončí. Osud Hanky a Petra začal v první polovině minulého století a odrazil v sobě všechny… Přejít na celý popis

Romány a světová literatura do vaší čtečky s 30% slevou Naplňte si svou čtečku skvělými romány s 30% slevou a ulehčete svým peněženkám i zavazadlům. Více informací

Popis

Putovali hudci Je obsáhlý příběh sourozenců Hany a Petra Ulrychových. Je to příběh nesmírně silný, bohatý na zvraty v událostech a je to příběh – chtělo by se říci s dobrým koncem, ale řekněme – s dobrým závěrem. Protože jejich příběh naštěstí trvá a nekončí. Osud Hanky a Petra začal v první polovině minulého století a odrazil v sobě všechny atributy společensko politických etap, změn a zvratů.

V knize Putovali hudci jsou podrobně a s nadhledem vylíčeny časy jejich společného dětství, kdy Petr gentlenansky chránil svou mladší sestřičku, období pořádků beatu, dobu okupace naší země od samotného přepadení ČSSR sovětskou armádou, která díky jediné písni vysloužila Petrovi (a tím i Hance) zákaz činnosti a následně dlouholetý zákaz vstupu do Československé televize, jakož i vysílání Ulrychových písní v jediném tehdy Československém rozhlase. Všechno zlé pro něco dobré, byť toho zlého bylo někdy nadměrně.

Při revolučních změnách v listopadu 1989 od první chvíle to byli právě Hana a Petr Ulrychovi, kteří zpívali na pódiích při demonstracích. Kniha Putovali hudci velmi čtivým způsobem popisuje i šťastné roky spolupráce s Městským divadlem Brno na řadě muzikálů, které – tak jako celý žánr, kterému Hanka s Petrem dali vzniknout, zaujaly svou melodičností a poetickým obsahem.

Autor knihy dokumentarista Jiří Vondrák je přítelem a kamarádem obou sourozenců od počátku 70. let. a natočil s nimi (a o nich) řadu filmů (Javorová píseň, Tichá píseň Javorů, Máj, aneb jak se rodí muzikál atd.) napsal a vytvořil dosud nejobsáhlejší literární ztvárnění osudů této originální sourozenecké dvojice, která ve všech dobách a za všech okolností byla nejen úžasnými zpěváky a muzikanty, ale především – slušnými lidmi.

 

Sdílet 0

Počet stran
352
jazyk
čeština
Vazba
pevná vazba
isbn
DEF0000006449
datum vydání
6.09.2021
ean
DEF0000006449

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

0.0 z 5 0 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda