Dívka zvaná Lyra (Defekt)
Dívka zvaná Lyra (Defekt) - Cecelia Ahern Nedostupné

Defekt

Stav Dobrý

Vada Chybí přebal, zašpiněné a mírně naražené desky, natržená strana 142, nepřekáží ve čtení.

Kniha ( pevná vazba )

    • Produkt je vyprodaný.
E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Dobrá záložka 80 - Princovo rozjímání

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 499 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

Dobrá záložka 80 - Princovo rozjímání

Na jihozápadě Irska se drsné hory snoubí s jasně modrými jezery a hustými lesy. V jejich srdci žije mladá žena odříznutá od zbytku světa. Její existence je bedlivě střeženým tajemstvím. Má totiž výjimečnou, dosud neviděnou schopnost: dar, který jí vyslouží jméno Lyra. Do Lyřiny samoty vstoupí Solomon a obrátí vše naruby. Z poklidného života v… Přejít na celý popis

Darcy Coates: Šeptající mrtví Šeptání mrtvých zní jasně a zřetelně, zatímco vlastní minulost tone v němé mlze... Více informací

Popis

Na jihozápadě Irska se drsné hory snoubí s jasně modrými jezery a hustými lesy. V jejich srdci žije mladá žena odříznutá od zbytku světa. Její existence je bedlivě střeženým tajemstvím. Má totiž výjimečnou, dosud neviděnou schopnost: dar, který jí vyslouží jméno Lyra. Do Lyřiny samoty vstoupí Solomon a obrátí vše naruby. Z poklidného života v přírodě je vržena do hlučného Dublinu a střetává se se světem, který se jí zoufale snaží porozumět. Solomon ví, že tamní společnost Lyru přijme s otevřenou náručí, ale není jasné, zda jí dovolí roztáhnout křídla, anebo ji uvězní ve zlaté kleci. Jako všichni divocí ptáci totiž potřebuje volnost...

Sdílet 0

Nakladatel
Red
Rozměr
130 x 200 mm
datum dotisku
26.09.2019
ean
DEF0000011983
Počet stran
424
Hmotnost
590 g
jazyk
čeština
Vazba
pevná vazba
datum vydání
20.07.2020
isbn
DEF0000011983
  • Daniela Schmidtová Daniela Schmidtová

    Autorka svým příběhem nabízí zamyšlení se nad světem, v němž žijeme a nad hodnotami, které považuje naše společnost za důležité. Na jedné straně je nevinná, kouzelná Lyra, která vidí krásu tam, kde už ji jiní ani nehledají a na druhé straně je svět, jakým si ho lidé udělali. Kromě menší výtky na rozsah knihy musím říct, že tento lyrický příběh s milostnými prvky mě skutečně okouzlil a troufám si říct, že i obohatil.

    Celá recenze

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

3.6 z 5 15 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

Hodnocení našich knihkupců: 0.3 z 5

  • 4 z 5 hvězdiček Recenzárium registrovaný uživatel

    Příběhová linka se rozjíždí opravdu pomalu, nejsou zde žádné velké zvraty, dílo se zaměřuje především na psychologii postav a na kontrast mezi divokou a svobodnou přírodou a hektickým, svazujícím městským "blázincem" a září reflektorů. V první části jsem se musela více na čtení soustředit, ale od poloviny knihy nabralo vše větší spád. Ke knize jsem si nakonec našla vztah, ale chvilinku to trvalo, ze začátku jsem si musela zvykat na styl psaní, který je stejně zvláštní jako Lyra sama. Lyra žila několik let izolovaná od společnosti, ale od světa nebyla odříznutá úplně, díky knihám s ním byla alespoň částečně v kontaktu. První setkání na mě působilo trochu exoticky, to kvůli zvukům, jež Lyra napodobovala, poté jsem si zvykla a nahlížela více pod povrch. Jakmile se děj přesunul do Dublinu, počítala jsem s určitou naivitou a stereotypem, ale to by nesmělo jít o Lyru. Nemůžu říct, že bych si její postavu výrazně oblíbila, ale zároveň mě ani ničím neiritovala. Opravdu nadšená jsem byla ze zasazení děje do Irska, to je veliké plus, dalším pozitivem jsou popisy krajiny, města, lidí apod. Autorka to se slovy umí a dokáže je použít tak, aby na čtenáře co nejlépe zapůsobila. Dívka zvaná Lyra je slow burn romancí, která se jistě zapíše do srdcí mnoha čtenářům. Její čtení bych doporučila na klidném místě, nejlépe někde v přírodě, kde si budete moct vychutnat příběh v celé své kráse.

    Kniha, Red, 2020, 9788073907334

  • 1 z 5 hvězdiček Bari_ Uživatel aplikace KDčko Zakoupil produkt

    Moje první knížka v životě, kterou jsem nedočetla. Nudný, utahaný a člověk má pocit, že by celý děj mohl být na 50 stranách.

    Kniha, Red, 2020, 9788073907334

  • 5 z 5 hvězdiček Jana registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Kniha se mi velmi líbila, působila na mě poeticky, ač setkání s tvrdou realitou, stále zachovala až mystický charakter. Nádherné téma, krásně zpracované.

    Kniha, Red, 2020, 9788073907334

  • 4 z 5 hvězdiček Veronika N. registrovaný uživatel

    Začátek knihy mě naprosto okouzlil svým klidnějším tempem, barvitým popisem hlavních osob, krajiny a prostředí. Možná naivně jsem tak očekávala stejně směřující a pokračující příběh. Tedy příběh o duši křehké dívky, jejím vnímání a spojení s přírodou. Proto mě prostřední část knihy, ve které se Lyra dostává do talentové soutěže poněkud zklamal. Nicméně knihu bych doporučila, čte se s lehkostí, je poutavá a určitě ve mě malou stopu ponechala.

    Kniha, Red, 2020, 9788073907334

  • 5 z 5 hvězdiček Lucie L. registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Tohle je prostě nádherný příběh. Už od začátku jste zvědavý o čem to vlastně je a kam až vás to dostane. Pro mě je tohle top kniha, neuvěřitelný čtecí zážitek kde je vše skvěle rozepsané a pomalu odkryvající. Ani na chvilku jsem knihu nechtěla odložit, nenašla se stránka která by mě nebavila. Jedna z nejzajímavějších knih, které jsem v poslední době četla.

    Kniha, Red, 2020, 9788073907334

  • 3 z 5 hvězdiček Renča registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Knížka určitě není špatná, ale vzhledem k tomu, že jsem od děje očekávala něco jiného, nemohu říct, že by se mi líbila. Žádná z hlavních postav mě nijak zvlášť neoslovila, naopak se mi líbil popis krajiny ( o něco více než města ). Celkově se mi více líbila pomalejší první část, než pokračování děje ve městě. Hvězdičky dávám za pěkný obal knížky ( jeden z důvodů, proč jsem po knize sáhla ), zasazení děje do Irska a poznání nového živočišného druhu ( lyrochvost - skutečně jsem neznala ).

    Kniha, Red, 2020, 9788073907334

  • 3 z 5 hvězdiček Miloslava registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Knížka je přitažlivá, čtivá. Akorát obsah mně trochu zklamal. Nečekala jsem,že nevinná dívka se takřka hned z hor - a to rovnou- po smrti blízkého člověka dostane do nějaké SuperStar, to mi např. přišlo moc. Celkově promyšlenost dějové linie je slabší.

    E-kniha, Red, 2020,

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora