Bezvýchodná situace (Defekt)

Autor Julie Mayhew

Bezvýchodná situace (Defekt) - Julie Mayhew Nedostupné

Defekt

Stav Velmi dobrý

Vada Pomačkaný a odřený přebal, natržené a naražené desky.

Kniha ( pevná vazba )

    • Produkt je vyprodaný.
E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Drž mě, když padám

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 499 Kč dárek zdarma v hodnotě 299 Kč

Drž mě, když padám

Ostrov Skřivan halí po sedm měsíců v roce mlha a ten je tak zcela odříznutý od pevniny. Ještě než se opět na dlouho ocitne v izolaci, připlují na ostrov tři cizinci. Charismatický učitel Ben Hailey, který má nastoupit na místní školu, a šestnáctiletá Viola Kendricková se svou matkou Deborou, jež prchají z domova před děsivou tragédií.S příchodem… Přejít na celý popis

Richard Chizmar: Hon na Bubáka Někdo ve městě vraždí dívky a zohavuje jejich těla, aby je pak nechal obyvatelům na odiv. Ovšem podezřelí ani stopy neexistují a zoufalství roste... Více informací

Popis

Ostrov Skřivan halí po sedm měsíců v roce mlha a ten je tak zcela odříznutý od pevniny. Ještě než se opět na dlouho ocitne v izolaci, připlují na ostrov tři cizinci. Charismatický učitel Ben Hailey, který má nastoupit na místní školu, a šestnáctiletá Viola Kendricková se svou matkou Deborou, jež prchají z domova před děsivou tragédií.

S příchodem zimy začíná pevně semknutá a silně nábožensky založená komunita ostrova sledovat nové přistěhovalce s narůstajícími obavami. Vidí, jak jejich ženy podléhají učitelově kouzlu a jejich dcery přijímají do svých řad tajemnou Violu se zlověstně zrzavými vlasy. Dívky se večer potají scházejí u prastarého kamenného kruhu a postupně se stále více vzdalují od náboženské tradice, díky které ostrované po dlouhé generace drželi při sobě.
Když je ale jednoho rána u kamenného kruhu nalezeno mrtvé tělo, víra ostrovanů zakolísá a probudí se v nich strach a pochyby. Ostrov totiž tíží jeho vlastní temná tajemství a nyní nastal čas, aby konečně vyplula na povrch.

Sdílet 0

Nakladatel
Vendeta
datum vydání
22.02.2021
ean
DEF0000008363
Vazba
pevná vazba
jazyk
čeština
Hmotnost
582 g
isbn
DEF0000008363
  • Hana Wielgusová Hana Wielgusová

    Příběh je psán zvláštním stylem, s jakým jsem se myslím ještě nesetkala. Každá zainteresovaná postava jej vypráví po svém a v jiné časové linii. To vám sice může způsobit lehkou dezorientaci a občas se asi budete muset o pár stránek vrátit, ale zároveň vás jejich odlišné pohledy tak upoutají, že si vyvrcholení toho, co se na ostrově děje, a k čemu se schyluje, rozhodně nebudete chtít nechat ujít.

    Celá recenze

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

2.2 z 5 5 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

Hodnocení našich knihkupců: 4.0 z 5

  • 2 z 5 hvězdiček Lenka Sadílková registrovaný uživatel

    Skřivan – zapomenutý britský ostrov, na který se dá dostat jen lodí. Od září do dubna totiž ostrov zahalí mlha. Lodě nejezdí a nedá se dostat z něj ani na něj. Nový thriller, ve kterém je skvěle popsané prostředí ostrova i mlhy, která se nad ním převaluje. Text se četl moc dobře a to je z pozitiv bohužel asi všechno. Hned na začátku mě odrazoval velký počet postav. Ostrov má okolo 250 lidí a mně přišlo, že do půlky knihy jsem je znala snad všechny. Pořád nová a nová jména a další příběhy postav. Bylo toho moc. Příběh se odehrává ve třech liniích. Violy v roce 2017 a 2018 a příběh učitelky Ley. Nehledě na to, že mi do půlky knihy přišlo, že než thriller je to romantický příběh Ley opředen nějakým tajemstvím. Ostrov je silně pobožný, což mně ani nevadilo ( nic proti křesťanství nemám), ale bylo toho moc a pak už mě to nudilo. Bohužel jsem čekala něco úplně jiného. Ke konci knihy jsem se vážně trápila. Kdyby to nebyla spolupráce nedočetla bych.

    Kniha, Vendeta, 2021, 9788075857118

  • 1 z 5 hvězdiček Zuzana registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Nuda, šeď a zase nuda. Nic horšího jsem už dlouho nečetla. Úplně o ničem. S thrillerem to nemá nic společného. Čekala jsem napětí, akci, tajemno, sektu. Banda lidí co utíká před svým životem na ostrov odříznutý od civilizace.

    Kniha, Vendeta, 2021, 9788075857118

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda