Kam se poděla Elizabeth
Kam se poděla Elizabeth - Emma Healeyová Nedostupné

Kniha ( pevná vazba )

    • Produkt je vyprodaný.
E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Drž mě, když padám

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 499 Kč dárek zdarma v hodnotě 299 Kč

Drž mě, když padám

Román Kam se poděla Elizabeth je opředen záhadou, kterou čtenáři zprostředkovává sama hlavní postava Maud. Ta je neuvěřitelně zapomnětlivou vypravěčkou. Pravda, čtenáři to příliš neulehčuje, ale co naplat, stejně si drahou Maud rychle oblíbí. Maud je stará, zapomnětlivá, a když si vezme do hlavy, že se ztratila její kamarádka Elizabeth, nikdo ji… Přejít na celý popis

J. T. Geissinger: Nádherně krutý Pocit bezpečí může být pouhou iluzí. A že ne každý zachránce je hrdina... Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Román Kam se poděla Elizabeth je opředen záhadou, kterou čtenáři zprostředkovává sama hlavní postava Maud. Ta je neuvěřitelně zapomnětlivou vypravěčkou. Pravda, čtenáři to příliš neulehčuje, ale co naplat, stejně si drahou Maud rychle oblíbí. Maud je stará, zapomnětlivá, a když si vezme do hlavy, že se ztratila její kamarádka Elizabeth, nikdo ji nebere vážně. Ale jak má o tom přesvědčit ostatní, když si sama není jistá, kdy Elizabeth viděla naposledy? A tak jí nezbývá, než se do pátrání pustit sama, vyzbrojená lístečky s poznámkami, svou papírovou pamětí. Zároveň se jí však neustále vrací vzpomínky na její sestru Sukey, která se před více než padesáti lety, záhy po válce ztratila neznámo kam a její zmizení se nikdy neobjasnilo. V Maudině mysli se příběh Sukey tomu Elizabethině nebezpečně přibližuje a Maud se čím dál víc ztrácí ve svých představách. Vědomí přítomnosti jí uniká a živé vzpomínky na tragédii, starou již více než padesát let, se jí vrací s nebývalou intenzitou. Podaří se Maud Elizabeth najít? Román snoubí sofistikovanou, místy až mysteriózní psychologii s laskavým humorem a citlivě reflektuje témata stárnutí, ztráty paměti a vlastní identity. Téma stařecké demence objevuje autorka ve svém debutovém románu s ohromující autenticitou a byla za to oceněna porotou prestižní Betty Trask Award. Román získal také ocenění Costa Book Award 2014 v kategorii debutový román i mnohé jiné nominace.  

Sdílet 0

Nakladatel
Knižní klub
Rozměr
135 x 210 x 24
jazyk
čeština
Počet stran
296
Vydání
1
isbn
978-80-242-5190-5
Vazba
pevná vazba
datum vydání
1.01.2016
ean
9788024251905

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

3.9 z 5 14 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

  • 4 z 5 hvězdiček registrovaný uživatel

    Podle názvu jsem si myslela, že hlavní postava se bude jmenovat Elizabeth, to je ale omyl. Hlavní postava je pouze Elizabethina kamarádka. Maud mi bylo hrozně líto, neumím si představit, že by tohle jednou v daleké budoucnosti mělo postihnout mě. Je to tedy v první řadě román, s prvky detektivky, což mi absolutně vyhovovalo. V závěru knihy jsme se tedy dozvěděli kam se Elizabeth poděla, ale nedozvěděli jsme se co se s ní stalo, tedy je možné, že je to tam zmíněno, ale já jsem to nepostřehla, což mě trochu mrzí. Závěrem bych chtěla napsat, že je škoda, že se kniha nejmenuje podle hlavní postavy, ale to se dá přehlídnout, hodnotím 4* jenom proto, že jsem četla i lepší knížky.

    Kniha, Knižní klub, 2016, 9788024251905

  • 3 z 5 hvězdiček Eva Švecová registrovaný uživatel

    Na mě obrovsky (nejen emočně) náročná kniha. Musela jsem se nutit, abych ji přečetla. Téma mě zajímalo, i konec příběhu, ale prostě jsem se nezačetla, a knihu jsem stále odkládala. Nesedli jsme si.

    Kniha, Knižní klub, 2016, 9788024251905

  • 5 z 5 hvězdiček Alena Němečková registrovaný uživatel

    Byla jsem nadšená z tématu, který není obvyklý, humoru ve chvílích, kdy do smíchu zrovna není, ze způsobu, jakým je kniha napsána...:))

    Kniha, Knižní klub, 2016, 9788024251905

  • 5 z 5 hvězdiček Veronika Švendová registrovaný uživatel

    Zajímavý příběh o vázne nemoci starých lidi. Nic podobného jsem zatím nečetla.

    Kniha, Knižní klub, 2016, 9788024251905

  • 5 z 5 hvězdiček Jana registrovaný uživatel

    Knihu bych prirovnala k černému humoru v takové lehčí formě. Každopádně je krásně a úsměvně napsána, přečetla jsem ji asi za dva dny. Krásný příklad toho, jak staří a nemocní lidé jsou bráni na lehkou váhu, coz je samozřejmě chyba. Hlavní hrdinka je skvělá

    Kniha, Knižní klub, 2016, 9788024251905

  • 4 z 5 hvězdiček Zuzka registrovaný uživatel

    Mladá autorka ve své prvotině věrně popsala myšlenkové pochody, vnímání, cítění a chování 82 leté Maud, která trpí demencí, zapomíná a ztrácí paměť. Příběh má také jemnou detektivní zápletku. Určitě si je dobré si knihu přečíst, stáří totiž čeká každého...

    Kniha, Knižní klub, 2016, 9788024251905

  • 4 z 5 hvězdiček registrovaný uživatel

    Jedinečný příběh zpracovaný velice zajímavě, škoda, že se této problematice nevěnují autoři více. Maud vás zkrátka okouzlí a místy ji budete litovat.

    Kniha, Knižní klub, 2016, 9788024251905

  • 3 z 5 hvězdiček Veronika Boudná registrovaný uživatel

    Četlo jsem i lepší knížky, ale tohle bylo opravdu fajn. Nejednou jsem se u toho zasmála. Jsou tam i nudnější části, ale i přesto je to zajímavá, pěkná, oddechová knížka.

    Kniha, Knižní klub, 2016, 9788024251905

  • 3 z 5 hvězdiček Tereza registrovaný uživatel

    Hlavní hrdinka Maud, která neustále zapomíná. Někdy je to roztomilé, vtipné, někdy ale taky trochu nudné. Maud si vezme do hlavy, že se ztratila její kamarádka Elizabeth, ale nikdo ji nebere příliš vážně. Proto se pustí do pátrání sama. Rozuzlení celého příběhu čtenář nalezne na posledních stránkách. Osobně mě knížka příliš nenadchla, i když občas mě pobavila. Musela jsem se trochu nutit, abych ji dočetla. Promítají se zde dvě linie, současná a z doby, kdy se Maud ztratila její sestra. Maud někdy něco poplete, tak je z toho trochu zmatek, ale zorientovat se v tom dá.

    Kniha, Knižní klub, 2016, 9788024251905

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda