Jsme poslední E-kniha

E-kniha

  • E-kniha je momentálně nedostupná

MIMOŘÁDNÁ ZPRÁVA: Nad Washingtonem vybuchla atomová bomba. Jon Keller si toto oznámení přečte u snídaně na telefonu. Následují další oznámení a zprávy, že svět pustoší jaderná válka. Jeho manželka a dvě malé dcery jsou doma v Americe, zatímco on je služebně na konferenci ve Švýcarsku. V hotelu s temnou minulostí, obklopeném hlubokými lesy daleko… Přejít na celý popis

Romány a světová literatura do vaší čtečky s 30% slevou Naplňte si svou čtečku skvělými romány s 30% slevou a ulehčete svým peněženkám i zavazadlům. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

MIMOŘÁDNÁ ZPRÁVA: Nad Washingtonem vybuchla atomová bomba.

Jon Keller si toto oznámení přečte u snídaně na telefonu. Následují další oznámení a zprávy, že svět pustoší jaderná válka. Jeho manželka a dvě malé dcery jsou doma v Americe, zatímco on je služebně na konferenci ve Švýcarsku. V hotelu s temnou minulostí, obklopeném hlubokými lesy daleko od nejbližšího města. Spolu s dvacítkou dalších hostů se Jon snaží udržovat aspoň nějaké zdání civilizace.

Pak se ale jednoho dne v hotelu najde mrtvá holčička. Někdo v hotelu je vrah. Zásoby se tenčí, napětí narůstá a dostavuje se paranoia. Vyšetřování smrti holčičky se pro Jona stane posedlostí i způsobem, jak neztratit vlastní lidskost. Jak daleko je ochoten ve jménu spravedlnosti zajít? V jakou spravedlnost vůbec může v postapokalyptickém světě doufat? A co když vrah nechce být nalezen?

Sdílet 0

Nakladatel
Fobos
jazyk
čeština
Počet stran
384
datum vydání
1.01.2019
  • Zdeněk Gothard Zdeněk Gothard

    Román skvěle popisuje rozdíly v chování lidí v krizových situacích. Zároveň také ukazuje, jak je důležité vytváření osobních rolí, ať už je to ve velké či menší izolované skupině lidí. Hanna Jameson vás při čtení donutí zamyslet se nad tím, jak moc si máte vážit každé chvíle se svými blízkými, protože nikdy nevíte, které slovo nebo skutek bude tím posledním. „Jsme poslední“ je naprostá povinná četba pro všechny milovníky žánru postapokalyptických románů, ale svým náhledem do života skupiny přeživších a detektivní zápletkou pojme mnohem širší škálu čtenářů.

    Celá recenze

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

3.7 z 5 47 hodnocení čtenářů

16× 5 hvězdiček 15× 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 4.0 z 5

  • 4 z 5 hvězdiček Katka registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Kniha je zajímavá a napínavá , nemůžete přestat číst. Jen konec je trochu rychleji ukončen, ale i přes to doporučuji.

    Kniha, Fobos, 2019, 9788075856388

  • 5 z 5 hvězdiček Jindřiška Kuklová registrovaný uživatel

    moc dobře čitelný příběh o pár přeživších hostů v jednom zapadlém hotelu po atomovém útoku,různorodé povahy a záhadná vražda malého děvčátka,vás zavede do hotelu,kde se snaží přežít pár hostů a vypátrat vraha

    E-kniha, Fobos, 2019,

  • 4 z 5 hvězdiček Petra Smolíková registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Kniha mě bavila, byla trošku ponurá, ale dobře se četla a byla jsem fakt napjatá, jak příběh skončí a kdo je vrah.

    E-kniha, Fobos, 2019,

  • 3 z 5 hvězdiček Petra Procházková registrovaný uživatel

    Postapo je můj velmi oblíbený žánr. Takže to byl také důvod, proč jsem sáhla po této knize. No, knihu jsem přečetla, nicméně z příběhu mám takové nijaké pocity. K žádné z postav jsem si nedokázala vytvořit vztah. A to je pro mě prostě důležité. Někteří mi přišli spíše otravní. Byly tam dobré momenty, kdy jsem si čtení užila, netvrdím, že ne, konec byl velké překvapení, dobré zakončení, které vlastně zakončení nebylo. Nicméně tato kniha nepatří mezi ty, na které si budu pamatovat dlouho dobu.

    Kniha, Fobos, 2019, 9788075856388

  • 4 z 5 hvězdiček Andy registrovaný uživatel

    Za mě super knížka, která mně doslova pohltila. Když jsem ji dočetla, pořád ten zážitek ve mě dozníval. Za mě super :)

    Kniha, Fobos, 2019, 9788075856388

  • 4 z 5 hvězdiček Veve721 registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Nad hodnocením jsem váhala, protože příběh není zrovna dobře vyvážený - místy se téměř nudíte, jindy byste ocenili větší rozvedení zápletky. Ve výsledku se mi ale kniha líbila. Postavy byly naprostá banda trotlů, to ano. Jenže nemůžeme čekat, že jadernou katastrofu přežijí jen géniové, kteří si během prvního týdne zajistí zásoby, založí krytou zahrádku na pěstování nezávadných plodin a využijí správný způsob filtrování vody. Ne. Pořád se najdou i blbci, kteří upilujou víka nádrží na střeše, aby si mohli při dešti nachytat tu fajnově radioaktivní vodu. Blbci, kteří vypnou elektriku, aby se jí neplýtvalo, ale nechají si zapnuté mrazáky. Blbci, kteří nevylezou z hotelu a jen čekají, jestli je někdo přijde zachránit... Při čtení jsem se bavila, i přes naprosto neschopné postavy a otravné egocentrické moralizování hlavního hrdiny. Vyšetřování vraždy mrtvé holčičky by zasloužilo ještě pár stran navíc, ale jinak hodnotím knihu kladně. Pokud hledáte návod na přežití jaderné katastrofy, tady ho určitě nenajdete. "Jsme poslední" byla spíš ukázkou nejhoršího možného scénáře, který by dřív nebo později vyústil ve smrt všech přítomných. Což mi ale nijak nebránilo v tom, abych si čtení užila.

    E-kniha, Fobos, 2019,

  • 1 z 5 hvězdiček Anonym registrovaný uživatel

    Hodně divná knížka s pointov která nedává vůbec smysl.

    E-kniha, Fobos, 2019,

  • 3 z 5 hvězdiček David Kult registrovaný uživatel

    Trochu děsivá ne úplně nepravděpodobná budoucnost.

    E-kniha, Fobos, 2019,

  • 2 z 5 hvězdiček Radka registrovaný uživatel

    První část je dobrá, ale pak to jde z kopce. Celý problém spočívá v tom, že autor se nemohl rozhodnout, jaký žánr chce vlastně psát. Ze začátku je náběh na zajímavý příběh postapo, to se ale změní na detektivku. Což by nevadilo. Následně začne plést mysteriózní prvky (duchové), psychologický rozbor katastrof a tak pokračuje dál. Závěr knihy bylo obrovské zklamání. Některé věci nedávaly smysl (jak na to hlavní postava mohla přijít, když k tomu nebyly žádné indicie), některé se tam vůbec nehodily. Nebudu prozrazovat konec, ale dost pochybuju, že by během 2 měsíců došlo k tomu, co autor popisoval.

    E-kniha, Fobos, 2019,

  • 5 z 5 hvězdiček Klára registrovaný uživatel

    Perfektní. Perfektní. Perfektní. Perfektní spojení postapo příběhu a detektivky, příjemně "rozkouskované" kapitoly. To se četlo samo! Jediné, co knize chybí k dokonalosti, je druhý, třetí a čtvrtý díl. A pak seriál. TWD teď bude stejně končit, tvůrci by se toho mohli rovnou ujmout :) Chci víc z tohoto světa, kde se i po katastrofě postavy chovají logicky, příběh má krásný spád a vykresluje svět po jeho konci.

    Kniha, Fobos, 2019, 9788075856388

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda