Jákobovy barvy
Jákobovy barvy - Lindsay Hawdon Nedostupné

Kniha

    • Produkt je vyprodaný.
E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Dědictví špionů

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 999 Kč dárek zdarma v hodnotě 299 Kč

Dědictví špionů

Pokud na vás hluboce zapůsobil Schindlerův seznam, Sophiina volba nebo Nabarvené ptáče, pak byste si neměli nechat ujít ani tento silný a nesmírně emotivní román. Jákob, osmiletý cikánský chlapec, ze čtvrtiny Rom a ze čtvrtiny Jeniš, zůstal úplně sám v nacisty okupovaném Rakousku. Prchá lesem, na nohách boty z pytloviny potřísněné cizí krví, v… Přejít na celý popis

Agustina Bazterrica: Devatenáct pařátů a jeden temný pták Hororové povídky od autorky bestselleru Znamenitá mrtvola! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Pokud na vás hluboce zapůsobil Schindlerův seznam, Sophiina volba nebo Nabarvené ptáče, pak byste si neměli nechat ujít ani tento silný a nesmírně emotivní román. Jákob, osmiletý cikánský chlapec, ze čtvrtiny Rom a ze čtvrtiny Jeniš, zůstal úplně sám v nacisty okupovaném Rakousku. Prchá lesem, na nohách boty z pytloviny potřísněné cizí krví, v jedné ruce kámen a v druhé dřevěnou truhličku jako jedinou upomínku na dřívější život. Prchá zběsile a zoufale, plný strachu a zbaven všech nadějí. Už se naučil rozpoznat, kdy může cizímu člověku věřit a kdy se musí mít na pozoru. Dovede přečíst znamení, která mu dává příroda; ví, kdy se skrýt a kdy utíkat dál. Umí běžet s větrem i schovávat se ve stínech. To všechno ho naučil táta. Ale teď je táta pryč. I máma a sourozenci. A tak Jákob dál dělá to jediné, co může: utíká a skrývá se, pronásledován strašlivými vzpomínkami. Lindsay Hawdon napsala silný román, jehož děj je rozprostřen do sedmnácti let a tří zemí: Anglie, Rakouska a Švýcarska. Na pozadí tragického příběhu malého Jákoba sledujeme osudy tří generací z naprosto rozdílných společenských vrstev a prostředí, abychom se společně s naším osmiletým hrdinou pokusili nalézt naději tam, kde už žádná naděje nezbyla.

Sdílet 0

Nakladatel
Domino
Rozměr
140 x 212 x 30
isbn
978-80-7498-173-9
Počet stran
376
datum vydání
1.04.2017
ean
9788074981739
Vazba
Pevná s přebalem lesklá
jazyk
čeština
  • Hana Wielgusová Hana Wielgusová

    Skvělý sloh a styl vás nenechají v klidu a nad národem tak často zatracovaným se aspoň na chvíli zamyslíte. A nejen to. Zamyslíte se i nad samotným člověkem na útěku jako takovým. A jak to dopadne s Jákobem?

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.4 z 5 11 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

  • 5 z 5 hvězdiček zdazilek registrovaný uživatel

    čtivé, napínavá jako ostatně všechny knihy z téhle doby. Rozhodně to nebylo jednoduché a já bych tyhle knihy řadila do povinné četby.

    Kniha, Domino, 2017, 9788074981739

  • 4 z 5 hvězdiček Zuzka registrovaný uživatel

    Brilantně napsáno, s citem, hodně barvitě. Ke konci mě zaplavila lavina slziček. Doporučila bych jako povinnou četbu.

    Kniha, Domino, 2017, 9788074981739

  • 4 z 5 hvězdiček Klára Nováková registrovaný uživatel

    Těžší čtení ale pokud to překonate, stojí to za to

    Kniha, Domino, 2017, 9788074981739

  • 3 z 5 hvězdiček Marcela Huczmanova registrovaný uživatel

    Na tuto knihu jsem se hodně těšila, bohužel jsem zklamaná. Vůbec mi neseděl styl vyprávění a Javiho pasáže mě přímo iritovali. Z celé knížky na mě nejvíce zapůsobil konec Jákobových sourozenců, to mě opravdu vzalo za srdce...

    Kniha, Domino, 2017, 9788074981739

  • 4 z 5 hvězdiček Lenka registrovaný uživatel

    Do této knihy jsem se zpočátku nemohla začíst. Líbilo se mi prolínání časových linek, které dodávalo příběhu napětí a dávalo prostor pro gradaci děje, informace do sebe postupně zapadaly jako dílky puzzle. Kniha je kvalitně napsaná, jazyk vytříbený. Jedná se o silný příběh, přibližuje tím krutosti té doby. Poskytuje vhled do vnímání dětí, kterých se tyto události dotkly. Hodně jsem přemýšlela nad počtem hvězd, osobně bych to viděla na 3,5 hvězdy. Nutno dodat, že kniha za přečtení stojí.

    Kniha, Domino, 2017, 9788074981739

  • 4 z 5 hvězdiček Eva Francová registrovaný uživatel

    Příběh Jákoba, osmiletého cikánského chlapce, který putuje sám v nacisty okupovaném Rakousku. Přišel o celou rodinu a snaží se dostat tam, kde mu bude líp. Zároveň s tím sledujeme život jeho matky a jeho otce, jejich dětství a jak k sobě našli cestu. Tak tohle byl další ze silných příběhů z druhé světové války. Tentokrát téma, které není tak často používáno a to pronásledování Romů. Spousty z nich bylo zabito nebo odvezeno do koncentračních táborů. V knížce sledujeme tři časové linie. Neměla jsem s nimi problém zhruba do poloviny knihy, než se v jedné linii ocitáme najednou zase někde jinde a pak už mi to přišlo trošku zmatené. Ale to je jen malá vada na výborně napsané knížce. Myslím si, že kdyby kniha byla napsána klasicky jako jeden příběh od minulosti do současnosti, tak by jí to slušelo více. I když takhle nám autorka spoustu věcí naznačovala a pomalu odkrývala a tím to možná vytvářelo větší napětí. No, posuďte sami. Kdo máte rádi příběhy z období druhé světové války, tak rozhodně doporučuji. Navíc je tam i pár dalších zajímavých témat (nebudu rozvádět, abych nespoilerovala). Kniha je to rozhodně silná a krutá a stojí za Vaši pozornost.

    Kniha, Domino, 2017, 9788074981739

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda