Etika pro pomáhající profese

Kniha

E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Dobrá záložka 80 - Princovo rozjímání

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 499 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

Dobrá záložka 80 - Princovo rozjímání

Etika pro pomáhající profese byla ve svém prvním vydání v r. 2003 určena především studentům připravujícím se na výkon pomáhajících profesí. Oslovila však i osoby v těchto profesích již zaměstnané, zajímající se o prohloubení poznatků. V neposlední řadě zaujala i laickou veřejnost, neboť ve své době obsahovala… Přejít na celý popis

Mona Kasten: Křehké srdce Jsou si tak blízcí, a přesto jako by je dělil celý svět. Emotivní milostný příběh Mony Kasten pokračuje! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Etika pro pomáhající profese byla ve svém prvním vydání v r. 2003 určena především studentům připravujícím se na výkon pomáhajících profesí. Oslovila však i osoby v těchto profesích již zaměstnané, zajímající se o prohloubení poznatků. V neposlední řadě zaujala i laickou veřejnost, neboť ve své době obsahovala široce koncipovaný přehled dané problematiky s důrazem na její psychologický a spirituální aspekt.

Druhé vydání je aktualizováno a doplněno nejenom o mnoho dílčích relevantních informací, ale případně o celé jejich okruhy, protože i tato společenskovědní oblast prošla v době, jež uplynula od jejího prvního vydání, mnohými zásadními změnami. Jiří Jankovský, zkušený vysokoškolský pedagog a bývalý dlouholetý ředitel českobudějovické ARPIDY, centra pro rehabilitaci osob se zdravotním postižením, z. ú., zde věcně a zasvěceně reaguje na dynamický rozvoj, jímž naše společnost a její produkt – pomáhající profese – prošly a stále procházejí. Společenské změny mohou vést k relativizaci obecných (nadčasových) hodnot, stále více se prosazuje pluralita názorů i alternativní způsoby myšlení. V tomto hektickém dění může člověk ztratit orientaci a trpět nejistotou. Na straně druhé není vyloučena ani povrchnost vedoucí k bezbřehému liberalismu, vystupňovanému individualismu, popřípadě i k naprostému nezájmu o společenské dění. To vše se přirozeně dotýká i výkonu pomáhajících povolání.

Smyslem inovované publikace je proto upozornit na aktuální etické otázky, problémy, ale i možná nebezpečí spojená s výkonem pomáhajících profesí. Autor však neusiluje o jejich řešení, spíše se snaží vzbudit v čtenáři zájem o předložená témata a přimět jej k samostatným úvahám v širším etickém kontextu.

Sdílet 0

Nakladatel
Triton
Rozměr
164 x 232 x 24
datum dotisku
27.03.2024
Počet stran
304
Vydání
2
isbn
978-80-7553-414-9
Vazba
Brožovaná bez přebalu lesklá
datum vydání
1.03.2018
ean
9788075534149

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

0.0 z 5 0 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 241 Kč Nápověda