Edith Piaf
Edith Piaf - Simone Berteautová Nedostupné

Kniha ( pevná vazba )

    • Produkt je vyprodaný.
E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Životní příběh velké francouzské šansoniérky Edith Piaf by žádný spisovatel nemohl napsat. Nebyl by totiž uvěřitelný. Vytvořila ho ulice, periferie, osud nebo náhoda a zapsala ho její sestra Simone Berteautová, která stála věrně po jejím boku po 30 let. Vrabčák Piaf, to odložené a zázračně uzdravené dítě pařížské periferie, se už v patnácti živí… Přejít na celý popis

Darcy Coates: Šeptající mrtví Šeptání mrtvých zní jasně a zřetelně, zatímco vlastní minulost tone v němé mlze... Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Životní příběh velké francouzské šansoniérky Edith Piaf by žádný spisovatel nemohl napsat. Nebyl by totiž uvěřitelný. Vytvořila ho ulice, periferie, osud nebo náhoda a zapsala ho její sestra Simone Berteautová, která stála věrně po jejím boku po 30 let. Vrabčák Piaf, to odložené a zázračně uzdravené dítě pařížské periferie, se už v patnácti živí pouličními popěvky. Z ulice se dostává do nočního podniku na Montmartru, pak na Champs-Elysées a odtud už vede závratná cesta slávy k největším světovým koncertním síním. Berteautová mistrovsky líčí její umělecký růst, pohnutý život, milostné aféry i skandály.

Zpěvaččin příběh je kromě jiného svědectvím o houževnatosti a pevné vůli. Piaf je posedlá prací a dovede k ní vybičovat všechny kolem sebe, stává se dokonce učitelkou příštích velkých zpěváků. I na vrcholu slávy však zůstává věrná ulici, kde se naučila sdílet bídu, touhu, radost i zklamání. Její vášnivý neopakovatelný hlas srdce si získal obdiv a úctu celého světa, všichni mu rozumějí – a nezáleží na tom, jak kdo rozumí francouzsky.

"Piaf je geniální. Nenapodobitelná. Nikdy před ní žádná Edith Piaf nebyla a nikdy žádná nebude. Edith Piaf je hvězda, která sama sebe spaluje v noční samotě francouzského nebe." (Jean Cocteau)

"Edith Piaf je všecka bída velkoměst, a také jejich světlo i poezie. Příběhy, o nichž zpívá, jsou bez hranic, drama člověka a lásky - - -" (Charlie Chaplin)

Sdílet 0

Nakladatel
Leda
Rozměr
142x205mm
jazyk
čeština
Počet stran
464
Vydání
1
isbn
978-80-7335-375-9
Vazba
pevná vazba
datum vydání
30.10.2014
ean
9788073353759

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

5.0 z 5 1 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

  • 5 z 5 hvězdiček Marcela registrovaný uživatel

    Mám ráda životní příběhy slavných. Tato kniha se mi moc líbila. Vůbec jsem třeba nevěděla, že měla Edit Piaf dceru - Marcelku :) Můžu doporučit.

    Kniha, Leda, 2014, 9788073353759

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda