Schroder E-kniha

E-kniha

  • E-kniha je momentálně nedostupná

Českým čtenářům představujeme tvorbu oceňované americké autorky Amity Gaigeové (*1972), která v roce 2006 patřila podle National Book Foundation mezi pět nejvýraznějších mladých prozaiků. Od té doby vydala tři romány, my jsme vybrali právě její nejnovější román Schroder z roku 2013. Americká kritika jej označovala jako „Lolitu bez… Přejít na celý popis

Richard Chizmar: Hon na Bubáka Někdo ve městě vraždí dívky a zohavuje jejich těla, aby je pak nechal obyvatelům na odiv. Ovšem podezřelí ani stopy neexistují a zoufalství roste... Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Českým čtenářům představujeme tvorbu oceňované americké autorky Amity Gaigeové (*1972), která v roce 2006 patřila podle National Book Foundation mezi pět nejvýraznějších mladých prozaiků. Od té doby vydala tři romány, my jsme vybrali právě její nejnovější román Schroder z roku 2013.

Americká kritika jej označovala jako „Lolitu bez pedofilie“. Měla tím na mysli, že Gaigeová otevřeně odkazuje k tvorbě Vladimira Nabokova a skládá mu literární poctu. Kromě silného příběhu o únosu vlastní dcery vzbudila pozornost také originální forma (text je stylizovaný jako omluva a doznání titulního protagonisty) se střídavě lyrickým, melancholickým i akčním stylem.

Schrodera zařadili mezi nejlepší knihy roku v The New York Times Book Review, The Huffington Post, Washington Post, The Wall Street Journal, The Women’s National Book Association, Cosmopolitan, The Millions.com, Publisher’s Weekly nebo v internetovém obchodě Amazon.

ANOTACE

Na počátku příběhu Erika Schrodera je nevinná dětská lež motivovaná přáním lépe zapadnout do amerického prostředí, v němž se ocitl jako syn německého emigranta; na jeho konci šestidenní dobrodružný únos vlastní dcery, o jejíž výchovu a styk s ní se soudí s manželkou Laurou. Tragickou, dramatickou i pohnutou historii svého života líčí Erik z vězení formou dopisu Lauře, kterým se chce obhájit, ale především sám porozumět vlastnímu jednání, jež ho navzdory lásce k ženě i dceři dovedlo až za hranu zákona.

Román současné americké autorky, originální formou a střídavě lyrickým, melancholickým i akčním stylem přesvědčivě vystihující složitý vnitřní svět svého protagonisty, se krátce po vydání dočkal výjimečného ohlasu u čtenářů i kritiky, řadou amerických listů byl zařazen mezi nejlepší knihy roku a překládá se do téměř dvaceti jazyků.

AUTORKA

Amity Gaigeová (1972) je autorkou tří románů. Roku 2006 byla americkou National Book Foundation zařazena mezi pět nejvýraznějších mladých prozaiků, povídkami, eseji a recenzemi dlouhodobě přispívá do Los Angeles Times, Literary Review, Yale Review a dalších periodik.

Sdílet 0

Nakladatel
Paseka
jazyk
čeština
Počet stran
272
datum vydání
1.01.2015

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

5.0 z 5 1 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda