Domácí sýry E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Vyzkoušejte si výrobu vlastního sýra! Získáte úžasné dobroty a naleznete nové hobby! Podle této knihy se naučíte vyrábět mnoho druhů domácích sýrů. Nepotřebujete vlastní krávy, kozy ani ovce, nemusíte bydlet na statku. Stačí se jen řídit pokyny zkušené autorky, koupit mléko, sehnat si doporučované pomůcky a přísady a pečlivě dodržovat postupy.… Přejít na celý popis

Knížky od 4 Kč?! To je náš DOBRO.BLEŠÁK Náš online DORBO.BLEŠÁK plníme každý týden novými a zajímavými tituly, které za tyto ceny jinde nenajdete. Knížky od 4 Kč v našem DOBRO.BLEŠÁKU jsou ale jen omezený čas a brzy zmizí. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Vyzkoušejte si výrobu vlastního sýra! Získáte úžasné dobroty a naleznete nové hobby!

Podle této knihy se naučíte vyrábět mnoho druhů domácích sýrů. Nepotřebujete vlastní krávy, kozy ani ovce, nemusíte bydlet na statku. Stačí se jen řídit pokyny zkušené autorky, koupit mléko, sehnat si doporučované pomůcky a přísady a pečlivě dodržovat postupy. Vyrobíte si sýry jak s českou tradicí, tak i sýry zahraničního původu, zjistíte, jakých chyb se vyvarovat, dozvíte se, kam můžete v Evropě vyrazit na statky za sýrovou turistikou, a naleznete zde hodně zajímavých receptů, v nichž uplatníte své sýrové výrobky.

Postupy jsou doplněny názornými postupovými fotografiemi, lákavé fotografie u receptů ve vás vyvolají chutě pustit se do díla.

Petra Rubášová společně se svou rodinou hospodaří na jihočeské ovčí farmě v Borovanech (www.mlsnaovecka.cz, www.farmaweb.cz). Chovají ovce, pěstují ovoce a vyrábějí produkty z ovčího mléka – zejména sýry. Své dlouholeté zkušenosti s výrobou sýrů autorka zúročila v této knize a předává je dál – vám, abyste již brzy mohli ochutnat své vlastní výrobky.

Sdílet 0

Nakladatel
CPress
jazyk
čeština
Počet stran
145
datum vydání
1.01.2015

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

2.7 z 5 3 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

  • 5 z 5 hvězdiček Denisa Havlíčková registrovaný uživatel

    Pořizovala jsem jako dárek a dotyčná osoba byla mile překvapena. Už jsem i ochutnala sýr z receptů a byl vynikající.

    Kniha, CPress, 2015, 9788026401988

  • 2 z 5 hvězdiček P.M. registrovaný uživatel

    Celkem velké zklamání. Možná to je tím, že to srovnávám s podobně zaměřenou knihou Pivařka, která se pro změnu věnuje domácímu pivovarnictví. Přes poměrně nevelký cenový rozdíl je posledně jmenovaná publikace podstatně detailnější, názornější, obsáhlejší, čtivější a hezčí. V knize Domácí sýry je samotné výrobě sýrů věnována necelých 70 stran, většinu z toho tvoří nekvalitní a často nicneříkající fotografie. Zbytek knihy tvoří recepty s podílem sýrů, které jsem ovšem nečetl a ani je tedy nehodnotím. Texty jsou mnohokrát doslovně opakovány (např. o zasýření). Někde je dávkování vstupů po vzoru Jiřího Babici, např. u receptu na cheddar stojí "hodně prosolíme". Často se také opomíjí typ vstupů (u brynzy není např. zmínka o tom, že se má jednat o ovčí mléko, ani jaká je doporučená mlékárenská kultura). Asi největší problém ale vidím v celé koncepci knihy, kdy je výčet receptů na sýry dost omezený a bez jakéhokoliv systému. Možná by stálo za to vyjmout třeba podkapitolu Chlupy na vemeni a nahradit jí receptem na sýry s bílou plísní (pakliže tlačí vydavatele počet stran). Závěrem, na řadě (českých) webů o domácí výrobě sýrů se toho dozvíte daleko více a podané lepší formou.

    Kniha, CPress, 2015, 9788026401988

  • 1 z 5 hvězdiček Jiří registrovaný uživatel

    Opravdu se jedná o brak. Podle všeho jsem čekal, že se podle ní naučím vyrábět sýr. Opravdu ne. Pár receptů, které nejsou vůbec k ničemu a půl knížky receptů na pokrmy se sýrem.

    Kniha, CPress, 2015, 9788026401988

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 169 Kč Nápověda
Další knihy autora