Cena vítězství

Autor Mads Drange

E-kniha

E-kniha

  • E-kniha je momentálně nedostupná

Proč se sport ještě nedokázal vypořádat s dopingem? Je to vůbec proveditelné? Zatímco tradičně se o dopingu v mezinárodním sportu píše jako o souboji zlých dopujících s hodnými zastánci sportovních ideálů, je vyprávění Madse Drangeho v knize Cena vítězství poněkud komplikovanějším příběhem. Historie dopingu v poválečné době byla ovlivněna… Přejít na celý popis

Mona Kasten: Křehké srdce Jsou si tak blízcí, a přesto jako by je dělil celý svět. Emotivní milostný příběh Mony Kasten pokračuje! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Proč se sport ještě nedokázal vypořádat s dopingem? Je to vůbec proveditelné?

Zatímco tradičně se o dopingu v mezinárodním sportu píše jako o souboji zlých dopujících s hodnými zastánci sportovních ideálů, je vyprávění Madse Drangeho v knize Cena vítězství poněkud komplikovanějším příběhem.

Historie dopingu v poválečné době byla ovlivněna politikou velmocí, medicínským pokrokem a sportovním hnutím, které se nedokázalo shodnout na tom, co by zakázáno být mělo a proč. Jedná se o spektakulární a smutnou historii, v níž jsou oběťmi především sportovci. Buď proto, že se nutili v amfetaminovém opojení do výkonů, které je stály život, nebo proto, že jim kvůli steroidům selhaly ledviny – případně proto, že se léta snažili být lepší, ale neměli proti dopujícím soupeřům nikdy šanci.

Cena vítězství je však rovněž vyprávěním o různých dopingových prostředcích – o tom, jak byly vyvinuty, jak se používaly a jakým způsobem v průběhu času ovlivňovaly výkony v jednotlivých sportech. Ale především je to kniha snažící se najít odpověď na otázku, proč se sportu – více než padesát let – nedaří s dopingem vypořádat. Má sport vůbec šanci se ze závislosti na dopingu vyléčit?

Sdílet 0

Nakladatel
Pangea
jazyk
čeština
Počet stran
320
datum vydání
1.01.2020
  • Zdeněk Gothard Zdeněk Gothard

    Tato kniha není jedna z těch, které bych zařadil mezi večerní oddechovou četbu. Určitě si u ní neodpočinete. Zaprvé obsahuje dost medicínských a anatomických pojmů, které nejsou snadné na čtení, a zadruhé pojednává o stránce sportu, která zejména sportovcům nebude úplně příjemná. Právě proto, že před touto stránkou mnohdy lidé zavírají oči, je ale důležité ji dostat do všeobecného povědomí. A Cena vítězství je určitě cesta, jak toho dosáhnout způsobem, který vás bude bavit a zajímat. Na své si přijdou zejména milovníci historických událostí a faktů a sportovní nadšenci jako jsem já.

    Celá recenze

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.7 z 5 3 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 5.0 z 5

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda