Borcův kodex
Borcův kodex - Barney Stinson,Matt Kuhn Nedostupné

Kniha ( měkká vazba )

    • Produkt je vyprodaný.
E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Barney Stinson je jedna z hlavních postav seriálu Jak jsem poznal vaši matku, pro leckoho postavou nejdůležitější. Je renesanční osobností, mužem, borcem, který ví, jak užívat života, a hodlá ostatní borce tomuto umění naučit. K tomu slouží Borcův kodex, na sto padesát stručných a jasných pouček, tabulky, grafy a rovnice, které popisují borcův… Přejít na celý popis

Sexuální výchova na 120 % Sex a vše o něm v nové manga sérii. Přečtení zvýší vaši empatii na 120 %! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Barney Stinson je jedna z hlavních postav seriálu Jak jsem poznal vaši matku, pro leckoho postavou nejdůležitější. Je renesanční osobností, mužem, borcem, který ví, jak užívat života, a hodlá ostatní borce tomuto umění naučit. K tomu slouží Borcův kodex, na sto padesát stručných a jasných pouček, tabulky, grafy a rovnice, které popisují borcův svět, ve kterém na čelném místě stojí borec, za ním borcovi parťáci a potom - kočičky. Aby ne!Proč proboha "borcův"?... (apologie překladatele)Borcův kodex? Proč proboha "borcův", když český dabing HIMYM ani titulky tohle slovo neznají? Proč ne "bráchův"? Proč ne "parťákův"? A co ty další odchylky? Neměl by snad BARNEYHO KNIHU překládat fanoušek a znalec HIMYM?!Jasně. Ale všechny odchylky mají čistě principiální důvody: překladatel dělá, co může, aby se co nejvíc přiblížil originálu. Vždycky. Co nejde přeložit, musí se aspoň napodobit. Když Barney prošpikuje knihu opičárnama postavenýma na slově "bro" ("Nabroleon" a "Broko Ono", "brocassion", "brofession" a "brotection"), se slovem brácha nebo parťák nepořídíte nic. Slovo borec vám dává aspoň nějaké možnosti. A navíc: slovo brácha v češtině funguje dobře jen jako vyjádření vztahu: můj, jeho brácha; samo o sobě neobsahuje hodnocení nebo charakterizaci (takže říct "on je brácha" je podle mě blbost). No a "parťák"? Toho jsem si schoval pro "wingmana". (Mimochodem, v té knížce je taky hodně jiných slov než bro, a ty nejsou přeložený úplně nejhůř, řekl bych.)A další principiální záležitost: překladatel se nesnaží napodobovat cizí překlad, ale vytvořit vlastní. Tím spíš, když si o sobě překladatel Vít Penkala skromně myslí, že je borec. Duh!

Sdílet 0

Nakladatel
Argo
Rozměr
148x205mm
jazyk
čeština
Počet stran
208
datum vydání
18.11.2010
isbn
978-80-257-0351-9
Vazba
měkká vazba
datum dotisku
1.05.2015
ean
9788025703519

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

3.3 z 5 3 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

  • 4 z 5 hvězdiček Klara registrovaný uživatel

    Dobrá kniha pro pobavení. Fanoušky rozhodně potěší.

    Kniha, Argo, 2010, 9788025703519

  • 4 z 5 hvězdiček Monika Hoštičková registrovaný uživatel

    Knihu jsem koupila příteli a nad některými pasážemi jsme se společně opravdu pobavili. Vtipná záležitost, jako dárek ideální.

    Kniha, Argo, 2010, 9788025703519

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda