Zakázaný road trip s První láskou

Zakázaný road trip s První láskou - titulní obrázek

Axi Mooreová je hodná holka. Pilně studuje, nedělá žádné průšvihy a hodně čte. Ale jednoho dne se rozhodne, že nějaké to pravidlo poruší. Uteče z domova a vydá se na road trip.

První láska První láska

James Patterson, ...

249 s DPH

Nedostupné

Myslím, že nikoho, kdo Alexandru Axi Moorovou zná, by v životě nenapadlo, že právě ona se rozhodne, že se vykašle na školu a uteče ze zapadlého městečka Klamath Falls, aby se vydala na cestu napříč Státy. Jenže ona přesně tohle udělá. Nakonec to nebude jen její dosavadní život před čím utíká, ale taky zákon, za což z velké části vděčí Robinsonovi.

Ten je jejím nejlepším přítelem a tajnou láskou, kterou nemohla nechat doma. V kradených autech cestují z města do města a užívají si nově nabytou svobodu, dělají šílené věci a konečně doopravdy žijí. Jenže k jejich smůle tu jsou problémy, kterým uniknout nejde, i kdyby chtěli sebevíc.

Podmanivý příběh

Jsou knihy, u kterých už po pár prvních větách víte, že se budou číst dobře. Pak jsou ale takové, které vás už jen po té první naprosto dostanou a je jasné, že se vám budou líbit. Jednou z nich je i První láska. Nedovedete si představit, že by se mohlo objevit cokoliv, kvůli čemu by se vám kniha zprotivila. Až tak podmanivě ji autor dokázal napsat.

Věrohodně zachycuje celou cestu, včetně nezaměnitelné atmosféry, dobré i špatné chvíle, ale také oba hlavní hrdiny, jejich přátelství, pocity a lásku Axi k Robinsonovi. Hlavní hrdinka z textu přímo vystupuje už od první chvíle. Tak skutečně, až chvílemi musíte uvažovat, jestli doopravdy neexistuje a nemá tohle dílo na svědomí ona sama.

Okouzlující kniha

Pak ale přijde zlom, kdy se pravděpodobně mnoho čtenářů vyděsí, jestli ve výsledku nejde jen o nepovedenou napodobeninu jedné velice oblíbené knihy. Psát o této tematice v dnešní době není zrovna nejjednodušší, protože hrozí, že to doopravdy skončí jen jako pokus o získání popularity.

„Neseděli jsme v koutě jako hromádka neštěstí. Převzali jsme otěže. Ujeli jsme. Smáli jsme se a překračovali rychlostní limity a vystrkovali hlavy z okna a ukazovali rakovi prostředník. Protože jsme věděli, že člověk může být mrtvý dlouho předtím, než opravdu umře. A bez ohledu na to, co mělo přijít v budoucnu, takoví jsme nikdy být nehodlali.“ (úryvek z knihy)

Ale v tomhle případě tomu tak naštěstí není a to především díky hlavním hrdinům. Ti se rozhodnou užít si přítomnost, jak jen to jde. Nehledět na budoucnost, věřit, doufat, žít. Neříkám, že tam není absolutně žádná podobnost, ale je to jiné, jak jen to jde.

Od tohoto zlomového okamžiku vám bude jasné, jak to nakonec celé skončí, ale autor se přesto pořád snaží čtenáře překvapovat. A tak s předvídatelnými událostmi přicházejí zase jiné, ačkoliv třeba o něco málo podstatné. Zábavná, kouzelná, bláznivá, plná lásky a hořkosladkého bytí, taková je První láska a já vám ji mohu vřele doporučit. Nepopiratelně to nebude čtení úplně pro každého, ale věřím, že hlavní hrdinové i kniha samotná si najdou cestu k vašemu srdci.

Mohlo by vás zajímat

První láska - James Patterson, ... Nedostupné

4.2 z 5 hvězdiček

pevná vazba

Axi Mooreová je ve všech ohledech hodná holka. Pilně studuje, nedělá žádné průšvihy a hodně čte. Ale jednoho dne uteče z domova, ze svého...

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s přáteli!

Sdílet 0 Sdílet

Nejnovější články