Young adult fantasy ve znamení pomsty

Young adult fantasy ve znamení pomsty - titulní obrázek

Příběh Půlnoční koruny vypráví o nájemné vražedkyni z podsvětí Celaeně. Ta se vrací, aby splnila, co slíbila. Po jejích rukou bude stékat krev. A nejen lidská.

Vnitřní boj hlavní hrdinky

Spiklenců stále přibývá, tajemství se odhalují, ale zároveň se tvoří nové. Magie, která je uvězněná a téměř zničená, se znovu hlásí o slovo skrze postavy, od kterých by to čtenář nečekal. Přibývají noví hrdinové a s některými starými se čtenář bude muset rozloučit.

Ve druhém díle již velice oblíbeného Skleněného trůnu odhaluje autorka mnohem více tajemství a intrik. S hlavní hrdinkou se rozhodně nemazlí a vymýšlí pro ni zvrácené osudy, které by zlomily leckterého ostříleného bojovníka. V Půlnoční koruně čeká čtenáře mnoho boje, magie, lásky, nenávisti a nakonec i smrti. Příběh se od prvního dílu příliš neliší. 

Čtenář se opět setká s milostnou linkou, která v žádné young adult fantasy nemůže chybět, a také s vnitřním bojem hlavní hrdinky, která již nedokáže rozeznat přítele od nepřítele a tak zkrátka udělá, to co jí šlo vždy nejlépe. Zabíjí. 

Magie, tajemství a intriky

Sarah J. Maasová má zvláštní způsob psaní, pro některé čtenáře možná až chaotický. Otevírá různé možnosti a pohrává si s různými variantami osudů hrdinů. Až je tajemství, pomst a vražd tolik, že může být těžké se v příběhu orientovat. Věřím, že autorka všechny tyto odemčené dveře v dalších dílech pomalu pozamyká a čtenář se v závěru dočká vytoužených vysvětlení.

Díky Půlnoční koruně se poodhalí více ze světa magie. Zároveň se dozvíte i více o zemích, jež v předchozí knize nebyly uvedeny či byly jen naznačeny, a o jejich nevinnosti, která má být brzy ukončena. Také vedlejší postavy dostanou více prostoru a čtenář nahlédne i do jejich někdy velmi černých srdcí. I přes velkou pomoc, jež bude hlavní hrdince poskytnuta, nakonec bude muset sama překonat svou minulost a rozhodnout o osudu nejen svém, ale i blízkých.

Kniha je zajímavým pohledem do fantasy světa pro mladé, který se těší stále větší popularitě. Doporučila bych ji tedy právě těm, kteří jsou stále, jako já, milovníky jiných světů. A také silných hlavních hrdinů, kteří musí mnohokrát obětovat svůj vlastní život pro dobro druhých.

Mohlo by vás zajímat

Půlnoční koruna - Sarah J. Maasová Nedostupné

4.6 z 5 hvězdiček

měkká vazba

Celaena se stala bojovnicí mimořádně krutého a tajemným zlem ovládaného krále. Rozehrává smrtelně nebezpečnou hru, ve snaze odhalit...

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s přáteli!

Sdílet 0 Sdílet

Nejnovější články