Vaření třikrát jinak, třikrát lépe, třikrát zdravě – zkusíte to?

Vaření třikrát jinak, třikrát lépe, třikrát zdravě – zkusíte to? - titulní obrázek

Jedna kuchařka vedle druhé a nevíte, která je ta pravá? Přinášíme tři tipy na knižní novinky, které mohou vaše vaření obohatit, zjednodušit a jednoznačně okořenit o výborné nápady.

V poslední době se nemluví jen o vaření, ale také o surovinách. Moderní kuchařky se snaží vyvarovat konzumním trikům a přinést návod na jednoduché a přitom chutné vaření. Tři knižní novinky přináší nejen úžasné recepty, ale také návod a poučení, z čeho a jak vařit, abyste se cítili lépe a objevili novou chuť do vaření i života...

Každá kniha obsahuje krásné inspirativní fotografie hotových pokrmů!

 

1 VTIPNÉ KAŠE – Věra Strnadová

(jídlo jako lék)

Když jsem pochopila základy ájurvédské kuchyně, zjistila jsem, že svoje recepty ladím intuitivně tak, aby v nich žádná z chutí nechyběla. Je to kouzlo, díky kterému budete se svým pokrmem skutečně spokojení...

Nová kuchařka Věry Strnadové je malá studnice pokladů a informací, které vychází z energií. Hned v úvodu se tak dozvídáme, že hlavní inspirací pro knihu bylo indické lékařství – tzv. Ájurvéda.  

 

Autorka nás v první části knihy poučí o obilovinách, tekutinách, důvtipných doplňcích (jako je ovoce, zelenina, ořechy, semínka aj.), koření a bylinkách. Vysvětlí, jaký mají jednotlivé suroviny přínos pro naše tělo, jak je připravit, uchovat a proč je konzumovat. V druhé části publikace jsou již prezentovány samotné recepty na jednotlivé slané, sladké kaše, které vás zasytí, ale též kulinářsky překvapí. Kaše nemusí být jen záležitostí dobré snídáně, může se stát nedílnou součástí vašeho jídelníčku v jakoukoliv hodinu a k tomu chutnat opravdu skvěle.

2 KUCHAŘKA ZE SPÍŽE – Stefanie Knorrová

Pro úspěšné uchovávání potravin je potřeba znát, jak je správně ukládat a kdy je zpracovávat. Zásoby jednak vydrží déle a jejich zpracování nastává ve správnou dobu...

...a přesně s tím vším nám poradí jedinečná kuchařka od Stefanie Knorrové. Autorka se zabývá zdravým životním stylem se zaměřením na výživu. Její recepty jsou umělecké dílo plné kreativity. V nejnovější kuchařce je prezentována myšlenka – vše, co potřebujete k chutným receptům, nemusíme stále dokupovat. Jídlo lze krásně uskladnit a uchovávat doma.

 

 
Díky kuchařce dosáhnete prodloužení trvanlivosti potravin. Tím nejen ušetříte, ale i vaše cesty do obchodu nebudou tak časté. V chutných receptech, kterých je kniha plná, se naučíte, jak s konzervovanými a zmraženými potravinami nakládat a správně je upravit, aby vaše pokrmy chutnaly zkrátka jedinečně. Navíc všechno zdravě!  

3 JÍME ZDRAVĚ S FITRECEPTY – B + B + P + J

(120 zdravých a chutných receptů pro celou rodinu)
 

Bára K. ráda vaří

Bára H. vymýšlí recepty

Petr nevaří ani nefotí. Zato rád šťourá do složení receptů a ochutnává (...)

máma Jana jejich recepty poctivě zkouší, komentuje a testuje na celé rodině

Je jim v průměru jednadvacet let a rozhodli se vydat knihu o lásce, která je spojuje - vaření. Jejich recepty můžete znát, jak z mobilní aplikace Fitrecepty, tak z facebookové stránky Jíme zdravě. Nyní jsme se dočkali komplexního knižního vydání, které zahrnuje to nejlepší a nejoblíbenější z jejich kuchyně.

 

Prozradí nejen ingredience a postup přípravy, navíc u každého receptu doplňují nutriční informace (kalorie, bílkoviny, sacharidy a tuky). Máte tak jistotu, že přesně víte, co jste svému tělu zrovna dopřáli. V knize najdete recepty na snídaně, svačiny, polévky, obědy a večeře, pomazánky, sladkůstky i něco k osvěžení. Prozradí jak na smoothie, avokádovou pěnu, chipsy z červené řepy a jiné úžasné vychytávky, které ještě doposud neprovoněly vaši kuchyň. To vše rychle, zdravě, jednoduše!

Dobré počtení a dobrou chuť!

Mohlo by vás zajímat

Lahodně s Ellou a přáteli - Ella Woodward - Mills Nedostupné

4.5 z 5 hvězdiček

pevná vazba

Podělte se a užijte si zdravé receptyPřichází velmi očekávané pokračování série kuchařek Lahodně s Ellou, bestsellerů Elly Woodward,...

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s přáteli!

Sdílet 1 Sdílet

Podcasty