Tygrova stezka za prolomením kletby pokračuje

Tygrova stezka za prolomením kletby pokračuje - titulní obrázek

Po svém neuvěřitelném indickém dobrodružství se Kelsey Hayesová vrací zpátky do Spojených států amerických. Namísto skromného příbytku svých adoptivních rodičů se ocitá v luxusní lesní chatě, kterou dostala za svou prázdninovou brigádu.

Zlomené srdce nic nezacelí

Mimo jiné se zdá, že se jí konečně splnil sen. Dostala totiž možnost studovat na nejprestižnější oregonské univerzitě. A tak po všech strhujících letních dobrodružstvích se její život konečně uklidní a začne dávat smysl. Kels pilně studuje, věnuje se bojovému umění wushu, ba dokonce si i občas vyrazí na schůzku s některým ze svých spolužáků.

Tygrova stezka Tygrova stezka

Colleen Houcková

349 s DPH

Nedostupné

Avšak ať dělá, co dělá, stále na něj nedokáže zapomenout. Tajemného tygřího prince potkává doslova na každém kroku. Nicméně jak se zdá, tak ani Ren už nedokáže dále čekat a rozhodne se o svou lásku bojovat, aby tak získal to, co mu po právu patří. Bohužel zdá se, že jim štěstí nepřeje.

Z temných hlubin totiž vyvstává zlo daleko větší, než si kdokoliv z nich jen dokáže představit. Ke slovu se dostává pradávný král Lokeš, který je strůjcem kletby. Právě on způsobil tisícileté strádání obou princů a vypadá to, že se ani teď nehodlá vzdát bez boje.

Do jeho spárů vpadne starší z obou sourozenců, Kelsin milovaný Ren. Na vahách osudu je toho teď příliš mnoho a Kels je teď nucena svádět urputný boj s časem, aby svého milovaného zachránila!

Zlo už vystrkuje své prohnilé pařáty

Pokračování tygří ságy po své prvotině zdědilo obrovskou čtivost s nádechem nebývalé exotiky. Stejně jako v debutním díle, tak i tady se setkáváme s vyprávěčem v první osobě. Pilotní postava do příběhu vnáší trochu té touhy, poezie a lásky. Ovšem oproti úvodu série na nás v Tygrové stezce čeká ještě více akce a napětí, které je ještě ke všemu okořeněno i špetkou toho nebezpečí.

Kelsey se totiž na radu Pana Kadama, v doprovodu mladšího bratra Kišana, vypravuje na další nebezpečnou výpravu za zlomením kletby. Tentokrát je osud zavede až do dalekých a chladných Himalájí. Jenže Kelsey je připravena projít všemi nástrahami sudby jen proto, aby navrátila, co jí bylo krutě odebráno.

S pokračováním série pro mladé čtenáře se ke slovu dostává zpočátku opomíjená Kišanova postava, která zde konečně dostává prostor. Svou inteligencí a nepokrytým šarmem si tahle černá kočka postupně nachází cestu nejen k srdci hlavní hrdinky, nadšené z něj totiž budou i mnohé čtenářky. 

Obstojné pokračování se srdcervoucím koncem

Suma sumárum Collen Houcková se opět předvedla v tom nejlepším možném světle. Opět zde naleznete delší popisné pasáže i odkazování na mytologii, které jen přidává celému ději na zajímavosti. Nicméně autorka si skvěle poradila i se samotnou existencí postav, které jako kdyby v knize žily samostatným životem.

Díky tomu, že se hrdinové v průběhu knihy neustále vyvíjí, vzniká tedy dojem realističnosti. Možná se již budu opakovat, ale přesto si myslím, že by tato série neměla uniknout žádnému milovníku žánru fantasy a young adult literatury, protože tohle dílko je dozajista jedna z nejlepších kombinací obojího.

Ačkoliv jsem se zpočátku bála začíst se do pokračování, tak teď toho rozhodně nelituji. Čtení jsem si neskutečně užila, stránky mi rychle ubíhaly a příběh gradoval. Zkrátka vše, jak má být. Já jsem neskutečně spokojená a už teď se těším, až se mi do rukou dostane i navazující díl. 

Mohlo by vás zajímat

Tygrova stezka - Colleen Houcková Nedostupné

4.6 z 5 hvězdiček

pevná vazba

Kelseyino poslední léto bylo šílené. Tak šílené, že by tomu nikdo nevěřil. Vedle toho,že musela bojovat s hordou zákeřných opic a putovat...

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s přáteli!

Sdílet 0 Sdílet

Nejnovější články