Sedmilhářky vyprávějí o nezdolné síle přátelství

Sedmilhářky vyprávějí o nezdolné síle přátelství - titulní obrázek

Vtipný, emotivní a energický román o síle přátelství spatřil světlo českého světa na konci léta. Ani tentokrát Liane Moriarty nezklamala.

Pro čtenáře zvěčnila osudy tří různorodých žen, které mají na první pohled slušný a téměř bezproblémový život. Jak se ale ukáže, věci zvenčí krásné mohou být zevnitř pěkně prohnilé.

Všední život s nevšedními problémy

Autorka čtenáře opět zavede do pohostinné Austrálie, městečka Pirriwee, kde žijí dvě nejlepší kamarádky se svými rodinami. Přichází čas příchodu dětí do přípravné školy, není tak překvapením, že se děj příběhu odehrává právě v okolí školy, ale také přímo v ní. Když hlavní hrdinky zjistí, že se do městečka přistěhovala osamělá maminka se svým jediným synem, neváhají a okamžitě se jí ujmou.

Sedmilhářky Sedmilhářky

Liane Moriarty

359 s DPH

Nedostupné

Trojice žen tak tvoří ideální skupinu rozmanitých osobností, kdy se jedna stará o druhou, navzájem si pomáhají, společně se smějí a řeší své problémy. Čas však ukáže, že se nemohou svým přítelkyním svěřit se vším. V každé z nich je zloba a zášť, která každým odstavcem v knize čeká na svůj výbuch. Co tyto ženy, nerozlučné přítelkyně, milující matky i manželky skrývají před světem, ale i před sebou samými? Ošklivá a děsivá tajemství každé z nich pomalu vyplouvají na povrch v nešťastných náhodách, které vyústí ve vraždu.

Všední starosti nevšedním způsobem

V příběhu se čtenář setká se třemi různými osudy hlavních hrdinek, které se navzájem proplétají a také se ovlivňují. Každá z postav vede svůj vlastní život, ať už v rozvedeném manželství, v novém svazku nebo zcela sama. Díky tomu se může každý čtenář ztotožnit s jinou hrdinkou a řešit sám v sobě skrze ni i své vlastní pocity. Kvůli zcela obyčejným denním záležitostem, problémům a starostem se příběh zdá opravdový, uvěřitelný, realistický.

Čtenář v knize nenajde pouhé tlachání zbohatlých žen na konci světa, ale naopak zcela všední starosti jako jsou splátky, nedostatek financí, společenský tlak, péče o děti a partnery, hádky s dětmi, dětskou šikanou, ale bohužel také se záležitostmi zcela nevšedními, mnohem ohavnějšími a nelidskými, které jim život přichystal.

,,Perryho zuřivost byla jako nemoc. Duševní choroba. Celeste viděla, jak se ho zmocňuje, jak Perry dělá, co může, aby jí odolal. Když ho ta nemoc dostala do svých spárů, oči mu zrudly a zesklovatěly, jako by byl na drogách. To, co říkal, ani nedávalo smysl. Nebyl to on. Ta zuřivost k němu nepatřila. Copak by ho Celeste opustila, kdyby měl nádor na mozku, a ten nádor by ovlivňoval jeho osobnost? Ovšemže ne." (úryvek z knihy)

Emotivní román plný naděje a přátelství

Liane dokazuje, že prostě umí. Její spisovatelská dovednost je bravurní! Romány od ní nemohou nikdy zklamat žádného z potencionálních čtenářů, neboť píše tak, aby se každý v jejím příběhu našel. I kdyby jen z části. Navíc dokáže skrze obyčejné denní nesnáze vykřesat ve čtenáři obrovské emoce, které bude prožívat společně s postavou.

Příběh je velmi hutný, plný emocí, děje, zvratů, tajemství, násilí, ale i přátelství, naděje, lásky a obětavosti. Doporučila bych jej ženám, které hledají sami sebe nebo prožívají těžké životní chvíle. Jsem si jistá, že díky tomuto příběhu najdou naději a útěchu a snad i malé světélko ve svém vlastním životě. Jak sama spisovatelka na konci knihy píše, tento příběh je hlavně a především o přátelství.

Mohlo by vás zajímat

Sedmilhářky - Liane Moriarty Nedostupné

4.6 z 5 hvězdiček

pevná vazba

Jane je hloubavá, do sebe uzavřená šedá myška a v životě to vůbec nemá jednoduché, protože sama vychovává pětiletého syna. A ten se teď...

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s přáteli!

Sdílet 0 Sdílet

Nejnovější články