Román Nocte vás provede tajemstvím choré mysli

Román Nocte vás provede tajemstvím choré mysli - titulní obrázek

O románu Nocte jsem se dozvěděla náhodou a nedávala jsem mu moc šancí. Okouzlil mě ale nádhernou obálkou a dráždil svou nic neříkající anotací. Nakonec mě kniha tak strhla, že jsem ji nemohla dát z ruky!

Tragédie a tajemství

Příběh začíná velmi tragicky, hlavní hrdinka v minutě přijde o všechno a najednou je vržena do života, kde bude vždycky něco chybět. Snaží se přežívat, den za dnem, dokud jednoho dne nepotká tajemného muže, který o ní ví víc, než by měl.

Nocte Nocte

Courtney Cole

289 s DPH

Nedostupné

Jak je to možné? A proč se jí stále vrací ve snech? Pomůže jí bratrův tajný deník odhalit pravdu? Příběh je velmi napínavý, společně s hrdinkou skládáme střípky a útržky tajemství, které ji obklopují. Autorka dala příběhu skvělý námět, který chytí a nepustí žádného čtenáře, dokud nedočte poslední stránku.

Závěr knihy byl velmi šokující a důmyslný. Jak si můžete všimnout, autorka chystá trilogii, takže i v závěru knihy zůstanou některá tajemství neodkrytá a my se jen můžeme dohadovat a těšit na pokračování! V příběhu navíc najdeme kromě zajímavého tématu i vtipné a erotické scény.

„Nejsem v pohodě. Umírám. Chrlím ze sebe veškeré jídlo, které jsem spořádala za poslední čtyři roky. O tom nepochybuju. A pořád zvracím. Až dokud už není co, a pak dávím dál. Nakonec se stočím do klubíčka na podlaze a přitisknu si obličej na studené dlaždice. Nikdy nic nebylo tak super jako tohle, rozhodnu se." (úryvek z knihy)

Duševní choroba

Čtenáře si kromě čtivého a překvapujícího díla může získat i zajímavý námět příběhu, kdy je jeden z hlavních hrdinů duševně chorý. Je velmi zajímavé sledovat jeho myšlenky, které zdravý člověk nedokáže úplně pochopit. Vhled do této problematiky může někoho šokovat ale i podnítit jeho zvědavost, a donutit zamyslet se nad nelehkým osudem lidí, kteří neměli v životě tolik štěstí, jako mají oni.

Bonusem knihy je pak nádherné prostředí, v němž se děj odehrává. Letní a slunné počasí, které občas protne bouře či svěží déšť. Autorka krásně vykreslila i okolí pláže, oceánu, čtenáře zavede do tajných koutů tmavých jeskynní i nebezpečných útesů. Zvláštní také je, že se rozhodla hlavní hrdinku ubytovat vedle pohřebního ústavu.

Já nemůžu nic víc, než autorce zatleskat. V rámci svého žánru je to opravdu silné dílo se skvěle zvolenými prvky. Opravdu mě nadchlo a velmi se těším na další díly. Věřím, že se tento příběh bude líbit všem, kteří rádi odkrývají tajemství, užívají si lásku a obětavost mladých lidí, a nebojí se postavit hrůzám, které život občas přichystá.

Mohlo by vás zajímat

Nocte - Courtney Cole Nedostupné

4.2 z 5 hvězdiček

pevná vazba

Jmenuju se Calla Priceová. Je mi osmnáct a je mě jen půl. Moje druhá polovina – moje dvojče, můj bratr Finn – je blázen. Miluju ho. Víc...

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s přáteli!

Sdílet 0 Sdílet

Nejnovější články