Vánoce po francouzsku přináší naději

Vánoce po francouzsku přináší naději - titulní obrázek

Evie si prochází složitým obdobím, a ještě k tomu se blíží Vánoce. Čas, který mnoho lidí rozradostní, ale Evie, ta na ně nemá zrovna dobré vzpomínky... Stalo se to před rokem. Od té doby se její život změnil a zdá se, že už se nikdy do starých kolejí nevrátí. Vánoce jsou pro ni připomínkou velké ztráty, kterou není možné nijak překonat.

Nabídka na propůjčení venkovské chaty kamarádky přichází právě včas. Tam by se mohla před ukrýt před Vánocemi a možná i před sebou samou. Odjíždí s pár kousky oblečení, babiččinými recepty a svým vlastním bezedným smutkem.

Dá se utéct kouzlu Vánoc?

Francouzský venkov je malebným prostředím, kde si může užít chvilku vytouženého klidu. Snad přijde i na chuť své největší vášni, která ji opustila v den, kdy ztratila svůj druhý život. Všechno chce svůj čas – ztráta, víra i naděje v lepší dny.

Jenže jen naivka si může myslet, že uteče před klasickým vánočním shonem, vůní svařeného vína a cukrovím... A i na nejodlehlejším místě světa se může objevit někdo, kdo rozdmýchá v uzavřeném srdci jiskřičku čehosi, co se zdálo býti zahrabané v nejhlubším nitru. Naše Evie se musí vypořádat s mnohým a ještě těžším. Musí přijít na všechno sama. A smířit se s něčím, s čím není snadné se smířit. Život jde a půjde dál...

Najde naše hlavní hrdinka opět chuť do vaření i do života? O všechno se postará krásné kouzlo Vánoc.

Romantický příběh

Máte rádi klasické vánoční romantické filmy, ale raději si čtete než sledujete televizi? Pak je tohle to pravé pro vás. Kniha, která potěší nejen o Vánocích. Vánoce po francouzsku se hodí právě pro toto zimní období. Pohladí a potěší dušičku.

 

 

Je to jednoduché čtení, které vás nijak nezatíží. Prostě kniha pro chvilku pohody. Po celou dobu čtení si budete vychutnávat kouzlo Vánoc a dobrých pokrmů. Mě osobně to neustále nutilo něco zobat a ozdobit stromeček o týden dříve.

Knize vlastně nemám ani co vytknout. Potěší každou čtenářku, která má ráda romantické knihy. Někde jsem četla, že ji někdo považoval za depresivní. Mně to tak nepřijde, záleží, jak se to vezme. Naše hlavní hrdinka se potýká s životní nepříjemností, která je velmi bolestná a smutná, ale i to k životu patří a myslím si, že je s touto záležitostí v knize nakládáno nanejvýš opatrně. Ale je možné, že tento příběh bude na každého působit jinak.

Ani po Vánocích není na tuto knihu pozdě, ba naopak. Proč si je znovu nepřipomenout a proč ne zrovna z jiného soudku.

Mohlo by vás zajímat

Vánoce po francouzsku - Fiona Valpy Nedostupné

3.7 z 5 hvězdiček

pevná vazba

 Román Vánoce po francouzsku Fiony Valpy zahřeje u srdce nejenom v zimě hlavně zjištěním, že k lásce se někdy dá i projíst. A ještě se u...

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s přáteli!

Sdílet 0 Sdílet

Nejnovější články