Láska po francouzsku na vás dýchne letní pohodou i vůní vína

Láska po francouzsku na vás dýchne letní pohodou i vůní vína - titulní obrázek

Gina přijde o práci, kterou žije. Opustí ji přítel, zemře otec a poté i teta. Co má nešťastná Gina dělat se svým životem? Rozhodne se začít znovu od začátku a vydá se do Francie, kde jí teta odkázala malý venkovský domek.

Lze vůbec překonat rozdíly mezi britským a francouzským způsobem života? Jak to dopadne s rodinným tajemstvím, skrývajícím se za zdmi tohoto domu? A kdo je ten krásný Cédric?

Do Francie za odpočinkem a velkou láskou

Láska po francouzsku Láska po francouzsku

Fiona Valpy

259 s DPH

Nedostupné

Láska po francouzsku je letní story ze slunného francouzského venkova o jedné Angličance, která zdědila starý dům svojí tety ve Francii. Nechá ho opravit místními dělníky a do jednoho z nich se hned bláznivě zamiluje. Když si začne na venkově zvykat, chce si vynahradit ty roky strádání a neustálého honění se za prací. Navštěvuje tedy místní vinice, pije víno, jí skvělé jídlo... Jednoduše se snaží užívat si života.

Jako bych tam byla s ní, viděla ten krásný veliký venkovský dům s tmavě zelenými okenicemi, velikou zahradou a Ginu, jak nosí tácy s čajem a limonádou svalnatým dělníkům. Postupně si Gina zvyká na línější způsob života na jihu. Dopřává si každý den po dobrém obědě siestu na zahradě ve stínu stromů s knihou v ruce, nebo si rovnou schrupne v posteli. Kdo by o takovém životě nesnil? Já tedy často.

„Z neustávajícího žáru slunce jsem byla tak utahaná, že jsem se přemístila dovnitř, do přívětivého příšeří domu. Zavřela jsem všechny okenice, abych tam udržela alespoň trochu chládku.“ (úryvek z knihy)

Gina je specialistka na víno. Když dostala výpověď ve firmě, která se zabývá prodejem a distribucí vín ve Velké Británii, rozhodne se, že se v jeho znalostech ještě zdokonalí. Přihlásí se do kurzu Master of wine. A pravidelně navštěvuje místní soukromé vinařství, kde také vypomáhá, aby se vše o víně naučila i v praxi.

Letní pohoda se sklenkou vína

 Pro mě, jako neznalce vína, zde bylo zbytečně moc odborných výrazů a povídání o víně. Hodně se v knize rozebírají přesné odrůdy, druhy, chemické procesy a vše možné. To jediné mi na románu trošku vadilo. Ale milovníci tohoto moku si zde určitě přijdou na své. 

Z knihy Láska po francouzsku opravdu sálá léto a letní pohoda, které mi letos v Čechách tak moc chybí. Takže jsem si spravila náladu alespoň tímto způsobem. Ocitla jsem se na francouzských vinicích, ve skvělé společnosti přátelských Francouzů a bylo mi krásně. Letní oddychovku rozhodně doporučuji. Zvlášť, pokud milujete léto, slunný francouzský venkov, víno, lidi a dobré jídlo.

Mohlo by vás zajímat

Láska po francouzsku - Fiona Valpy Nedostupné

4.1 z 5 hvězdiček

pevná vazba

V románu Láska po francouzsku najdete to, co chybí většině dnešních módních knih: opravdovost. Patří k těm, na které budete myslet ještě...

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s přáteli!

Sdílet 0 Sdílet

Nejnovější články