Jak těžké je překonat dávné Prokletí?

Jak těžké je překonat dávné Prokletí? - titulní obrázek

Lisa Jackson je známá především jako autorka románů pro ženy. Tentokrát ale přichází s novinkou v podobě thrilleru Prokletí.

Duch prokletého domu

Na začátku příběhu se dostáváme k historii obrovského viktoriánského domu zvaného Modrý páv, který postihla rodinná tragédie. Mezi místními obyvateli v kraji se povídá, že tento dům je prokletý, protože zde zemřela první obyvatelka města Stewart´s Crossing.

Sarah McAdamsová jako dědička tohoto sídla se svými dvěma dcerami zde prožila děsivé dětství. Přesto se rozhodne, že starý, ztrouchnivělý dům jako své dědictví zrekonstruuje. Dokáže se Sarah dostat přes tajemství, které tak dlouho v sobě skrývá? Navíc se kolem se potuluje neznámá osoba, která unáší nevinné dívky. Vrátil se snad duch z prokletého domu?

 

 

Už na začátku mě zaujala zajímavost příběhu. Hlavní hrdinku jsem si velmi oblíbila. Líbí se mi, že je to žena, která se nebojí čelit problémům. Sice jí to chvíli trvá, ale dokáže to. Dokonce se objeví nečekaně i láska. Což je na odlehčení příjemné.

Více napětí by neuškodilo

Kniha se mi velmi dobře četla, ale našla bych pár věcí, co bych vytkla. Některá kapitola mi přišla až moc zdlouhavá, jiná by mohla být více popsaná. Dalo by se říci, že chvílemi jsem nevěděla, co čtu. Trochu jsem byla zmatená z popisu jejího dětství.

Dalším malým mínusem je, že to tak úplně není thriller. Představovala jsem si trochu více napětí, a když k němu došlo, tak bylo velmi propracovaně a dokonale napsané. Přece jenom trochu té husí kůže by nebylo od věci.

I tak mohu doporučit jako napínavé čtení, u kterého se nudit nebudete. Kniha je poměrně rozměrná, přesto se dobře a rychle čte. Sice nemá na její předchozí tituly, ale posuďte sami.

Mohlo by vás zajímat

Prokletí - Lisa Jackson Nedostupné

4.3 z 5 hvězdiček

pevná vazba

Vrátit se do rodného domu. Začít nový život… Anebo projít peklem děsivých vzpomínek. Sarah McAdamsová se rozhodla začít nový život:...

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s přáteli!

Sdílet 0 Sdílet

Nejnovější články