Co odhalí symboly Hadích listin na mrtvém těle?

Co odhalí symboly Hadích listin na mrtvém těle? - titulní obrázek

Hadí listiny jsou novinkou Jessicy Cornwellové. Píše se rok 2003 a policista Fabregas z Barcelony vyšetřuje podivný případ úmrtí krásné herečky Natalie Hermándezové.

Její zohavené tělo bylo nalezeno před kostelem po svátku svatého Jana. Navíc je pokryté tajemnými kresbami.

Chaotický děj a děsivé prvky 

Ale ještě než ke zmíněné vraždě dojde, dostává policista zvláštní veršované dopisy, které mu mají pomoct k vyšetřování. Když se k vám dostane zvláštní rukopis, co uděláte? Zavoláte Annu Vercovou, odbornici na staré listiny. Ale co ji nejvíc zajímá, jsou pergameny uznávaného mistra Rexe Illumináta – takzvané Hadí listiny.

Hledá jakoukoliv stopu. Tu nalézá na Mallorce v kostele, který zbořila jedné noci velká bouře. Celá nadšená se vydává do rozbořeného místa. Jenže někdo si nepřeje, aby staleté tajemství vyšlo na povrch. Vydává se tedy do Barcelony, kde místní vyšetřovatel potřebuje pomoc s nevyřešenou vraždou. Anna se tak dozvídá pravdu, která je až děsivá. Klade si otázku, jestli je možné zabíjet pro pár listin a proč.

 

Zajímavé dílo

Nevím, jestli to byl záměr spisovatelky, ale horko těžko jsem se prokousávala dějem. Chaoticky až nepřehledně rozestavený a navíc se tu odehrává víc jak jedna příběhová linie, což pro někoho může být náročné. Autorka přibližuje víc nových postav naráz, takže si připadáte trochu ztraceni.

Ale i přes všechny výše zmíněné body se mi kniha dobře četla. Děj byl v celku napínavý, místy jsem se až bála. Určitě jde o zajímavé dílo, které je pro náročnější čtenáře. Autorka je spojována s Danem Brownem. Přestože je titul napínavý a místy dobře čtivý, můžeme tyto dva spisovatele opravdu srovnávat? To nechám na vás.

Mohlo by vás zajímat

Hadí listiny - Jessica Cornwellová Nedostupné

3.5 z 5 hvězdiček

pevná vazba

Tajemné vraždy v ulicích Barcelony, slova vyrytá do kůže obětí, zlověstné dopisy, jejichž význam vyšetřovatelé neznají. Jen jedno je...

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s přáteli!

Sdílet 0 Sdílet

Nejnovější články