3 skvělé příběhy nejen pro mladé dospělé

3 skvělé příběhy nejen pro mladé dospělé - titulní obrázek

Knihy pro mladé dospělé někteří čtenáři neprávem odsuzují. Mají pocit, že zápletky jsou ploché, postavy hloupé a příběhy předvídatelné. My s tímto tvrzením rozhodně nesouhlasíme (nesuď knihu nejen podle obalu, ale ani podle žánru), a proto vám dnes představíme 3 příběhy s označením „young adult“, které si vaši pozornost rozhodně zaslouží!

Co se skrývá v lesích

Představte si, že dnes slavíte své osmnácté narozeniny. Jaký dárek si přejete? Knížku? Rychlé auto? Dovolenou? A co takhle panské sídlo v lesích? Přesně to získá v den své plnoletosti dívka jménem Hayden. Není to ale dar od pohádkově bohatých rodičů, ale dědictví po mamince, se kterou v panství bydlela, než maminka za záhadných okolností zmizela. Tělo se nikdy nenašlo a Hayden se pomalu smířila s nejhorším.

Během jarních prázdnin se na sídlo vydává, aby konečně zjistila pravdu. Dalším důvodem její návštěvy je i Shannon, její první dětská láska. Bydlí stále ve městečku? Pokud ano, jak ji přijme? Další starosti jí přidělává táta, který se vzdal své vědecké hodnosti a rozhodl se raději pátrat po skrytých portálech a Nibelunzích. Co se skrývá v lesích je napínavá young adult fantasy plná záhad a prapodivných jevů, které vám nedají spát.

 

 

Hříšní světci

Mluvit s bohy je pro Naďu naprosto přirozená věc. I přesto se její život v klášteře vysoko v horách jeví k uzoufání nudný. Jednoho dne ale klid skončí. Na klášter zaútočí nepřátelský oddíl a Nadin život se od základů změní. V zemi zuří válka a ona je zřejmě jediná, kdo může zvrátit její krvavý průběh. Musí ale opustit svůj domov a přátele a spojit síly s těmi, které by ještě před pár dny nejraději vlastnoručně sprovodila ze světa.

Do cesty jí osud přivede netvora, který ukrývá děsivé tajemství, a prince, jehož život se ocitá v ohrožení kvůli dvorním intrikám. Trojici čeká nelehký úkol: zabít krále a zastavit stoletou válku, ve které se střetává krása a brutalita a cesty se prolínají skrze temný svět prosáknutý krví. Hříšní světci jsou prvním dílem temné fantasy trilogie se zajímavou romantickou linkou a úžasně vystaveným světem.

 

 

Dvojníci

Emma se pokouší vzpamatovat ze sebevraždy jejího nejlepšího kamaráda Olivera. Nezajímá ji, že na Černohvozdskou akademii, kde je studentkou, nastupuje 6 nových, speciálních studentů. Mluví se o nich nejen ve škole, ale i v médiích. Čím jsou tak výjimeční? Jsou to klony jejích 6 spolužáků! Emma by jim příliš nevěnovala pozornost, kdyby se nestřetla s Levim, přesnou kopií jejího zesnulého kamaráda Olivera. I přes smíšené pocity, které se v ní perou o nadvládu, je k němu neustále přitahována.

Ve škole ale dojde k událostem, jež rozdmýchají nepokoje a agresivitu vůči všem dvojníkům. Komu se dá věřit? A kdo ublížil její nejlepší kamarádce Prudence? Byl to někdo z řad klonů, aby si zajistil lepší místo ve výsledkové tabulce, nebo za tím vězí něco mnohem většího? Dvojníci jsou prvním dílem poutavé duologie s prvky sci-fi a thrilleru.

 

 

Mohlo by vás zajímat

Co se skrývá v lesích - Katya de Becerra Nedostupné

3.5 z 5 hvězdiček

pevná vazba

V den svých osmnáctých narozenin Hayden zjistí, že zdědila panské sídlo v lesích u městečka Promise, kde bydlela jako malá. Kousek od...

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s přáteli!

Sdílet 0 Sdílet

Podcasty