Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.3 z 5 11 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

  • Misak registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Moje první "urbanovka" a vlastně kvůli ní se stal Miloš Urban mým nejoblíbenějším českým autorem-četla jsem od něj téměř vše, Hastrmana už dvakrát a určitě se k němu zase v budoucnu vrátím.

    Přečíst více
  • Lukáš Průcha registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Na knihu jsem narazil, asi jako mnoho lidí, díky skvělému filmu Ondřeje Havelky a jsem za to velice rád. Kniha byla samozřejmě mnohem obsáhlejší, ale především velmi čtivá. Vyloženě mě zaujala autorova jazyková rozmanitost a bohatost. Osobně jsem se nikdy nesetkal s takovými vyjadřovacími schopnostmi jako v této knize. Jednoznačně mohu tedy knihu doporučit, avšak jen upozorňuji, že se nejedná o odpočinkovou četbu - často nutí k zamýšlení, což ji ale činí ještě zajímavější.

    Přečíst více
  • Ivana Fridrichová registrovaný uživatel 3 z 5 hvězdiček

    Mé první setkání s autorem (velmi doporučovaným a chváleným) nebylo zrovna nejsnadnější. Historickou část příběhu, která se odehrává na malé vesnici v luně přírody, kdy obyčejní lidé žijí svými pověstmi a pohanskými rituály v souladu s ročními obdobími i přírodou - vystřídá brutální pohled do stejné krajiny dneška, které vládne násilnická civilizace. Nedařilo se mi se vcítit ani do jedné z obou částí příběhu - ale možná jsme se jen nepotkali ve správnou dobu.

    Přečíst více
  • Petra Horváthová registrovaný uživatel 4 z 5 hvězdiček

    Byla jsem trochu zklamaná. První část knihy z minulosti byla úžasná, ale druhá kniha ze současnosti mě už tak nenadchla. Možná jsem měla trochu jiná očekávání.

    Přečíst více
  • Veronika Váchová registrovaný uživatel 4 z 5 hvězdiček

    Nerada to píšu, ale za mě byl rozhodně lepší film než knížka. V knize byla pro mě zajímavá jen první část. Druhá část se mi celkem dost vlekla.

    Přečíst více
  • Irena Ondrášková registrovaný uživatel 3 z 5 hvězdiček

    Asi me kniha tak neuchvatila jako film. Druhou cast pribehu bych uplne vynechala.

    Přečíst více
  • Martina B. registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Zvláštní zpracování klasiky. Ale musím uznat, ze mě to bavilo.

    Přečíst více
  • Kateřina Strýčková registrovaný uživatel 4 z 5 hvězdiček

    Ze začátku těžce působící hastrman se mi po zhruba třiceti stranách zjevil jako velmi čtivé, až takové romantické, vyprávění. Popis slavností a celkového života na Staré vsi působilo místy až pohádkově. Čtenář první část knihy poklidně zažil, aby pak v druhé části knihy trnul a napjatě očekával vývoj událostí s ničiteli a ekologickými nepřáteli. Postava Kateřiny byla velmi zvláštní. Moje první (a určitě né poslední!) kniha od autora. Jsem zvědavá na filmové zpracování!

    Přečíst více