5.0 z 5 hvězdiček
pevná vazba439 Kč
Běžně 549 Kč
Od 20. března tu máme oficiálně jaro – období rozkvětu, barev, shazování vrstev oblečení, zábavy na sluníčku a konečně přísun vitamínu D, který nám vykouzlí úsměv na tváři. Pozvěte si jaro i do své kuchyně a jídelníčku a dopřejte svým chuťovým pohárkům i tělu svěží vítr, který mnozí z nás tolik potřebují!
1. Vyzkoušejte něco nového
Najít nový recept podle toho, na co máme zrovna chuť nebo podle surovin v domácnosti není nic náročného. Stačí pár kliknutí a slov do internetového prohlížeče a rázem máme před sebou hromadu receptů, videoreceptů, návodů a gastronomické inspirace. Někteří však nedají dopustit na klasiku – klasickou knižní kuchařku! Doma je máme snad všichni, ale dost často se na ně práší, protože jsme zvyklí vařit stále to samé. Pojďme to změnit a když najdeme trošku času navíc, prolistujme kuchařku a obohaťme svůj gastronomický repertoár! P. S.: Nezapomeňte si pak ty nejoblíbenější zapsat!
5.0 z 5 hvězdiček
Jste-li nadšeným kuchařem či kuchařkou a sbíráte recepty, které si pak třeba ještě rádi upravujete podle svých vlastních chutí a představ, je náš nový Zápisník receptů stvořený právě pro vás. Obsahuje více než sto prázdných...
O shazování vrstev oblečení už jsme mluvili, ale mnozí z vás jistě přemýšlí i o shazování zimních kil. Chceme se ve svém těle cítit lépe po fyzické, ale i psychické stránce a i na ni má naše stravování obrovský vliv. Zkoušeli jste někdy ze svého jídelníčku vyřadit (či alespoň omezit) cukr či sacharidy obecně? První dny budou náročné, protože mnozí z nás si tuto závislost budují celý život, nicméně benefity pocítíte velice brzy. Na principu vyřazení sacharidů funguje i ketonová dieta, při níž dodáváte tělu více proteinů – ať už domácím stravováním či alternativními způsoby v podobě proteinových instantních pokrmů a nápojů.
4.6 z 5 hvězdiček
Účelem této kuchařky napsané známou blogerkou není jen inspirace novými a pro některé i netradičními recepty a ingrediencemi. Je to hlavně důkaz toho, že i život bez cukru může být dlouhodobě udržitelný, a to bez jakéhokoli...
Za test stojí i snížení příjmu lepku, tedy glutenu – bílkoviny obsažené v obilí. Pokud vás trápí nadýmání, pocit těžkosti, špatná pleť či jarní únava, možná vám tato dieta pomůže s těmito malými velkými problémy, které však umí pěkně znepříjemnit běžné fungování. Možná se to bude zpočátku zdát jako oříšek, ale jakmile si pod kůži dostanete principy, alternativy, naučíte se pár receptů, budete už jen profitovat.
0.0 z 5 hvězdiček
Nová kuchařka z edice Apetit vychází už 24. 2. a nese příznačný název Bezlepková. Obsahuje totiž více než 100 ověřených receptů plných chuti ovšem prostých lepku. Musíte se z nějakého důvodu vyhýbat lepku, a najednou nevíte,...
Zelenají se stráně, lesy, zahrádky i květináče – a to je dobře, protože je nejvyšší čas, abychom si po zimě opět posílili imunitu. Bylinky, které si teď můžeme všichni pěstovat za oknem, nám k tomu nahrávají. Věřte, že v sobě ukrývají mnohem větší sílu, než se může zdát. A pokud vás na nějaké pěstování bylinek, jejich konzumaci a pití čajíčků moc neužije, nezapomínejte alespoň na suplementaci, ať nestrávíme ty nejhezčí jarní dny zase v posteli.
5.0 z 5 hvězdiček
PŘÍRODNÍ ČARODĚJKA ŽIJE V HARMONII SE SVĚTEM ROSTLIN, KTERÝ V PRŮBĚHU ROKU PROCHÁZÍ NEJRŮZNÉJŠÍMI PROMĚNAMI. NACHÁZEJÍ SE V NĚM BYLINY, KŮRA, PLODY, KOŘENY A KVĚTINY S NEJROZTODIVNĚJŠÍMI ÚČINKY.Tato kniha představuje jakýsi...
4.5 z 5 hvězdiček
měkká vazbaMáte touhu začít a nevíte, ze kterého konce to vzít? Nebo už jste něco zkusili, ale nedaří se? Udělejte to jednoduše. Kvašení a kysání patří pravděpodobně k nejstarším způsobům konzervace jídla a získávání nových chutí. Jen si...
Italové si zakládají na jednoduché přípravě z kvalitních surovin, které však díky středomořskému podnebí a slunečnému počasí nabízí rozmanitost, čerstvost, barevnost v průběhu většiny části roku. A kolik času ušetří při rychlé přípravě, o to více ho věnují stolování a společnému času při hodování, kafíčkování a v neposlední řadě pití vína. Ač v každém regionu jsou tradiční recepty a návyky v oblasti jídla a pití jiné, inspirovat se můžeme jejich lehkostí a tím, že jídlo je spíše společenská událost než jen ukojení potřeb! Viva l'Italia!
4.0 z 5 hvězdiček
Uvařte si více než 75 středozemských receptů, ve kterých zužitkujte vše, co je právě v sezóně — od těch nejjednodušších jako bylinková ricotta, přes večeře pro pracovní týden jako zapečená směs uzeniny, papriky a cibule z jedné...
5.0 z 5 hvězdiček
pevná vazbaItalská kuchyně je známá po celém světě a získala srdce mnoha z nás. Kdo si vůbec dokáže představit vaření bez skvělých italských surovin, vín a sýrů, vyzrálých rajčat San Marzano, voňavé bazalky...? Pro vás všechny, kteří jste...
4.8 z 5 hvězdiček
pevná vazbaKniha nominovaná na ocenění Magnesia Litera Už jste někdy zažili, že ve vás něco vyvolalo neodbytnou otázku proč? Začal vám v hlavě...
Když mírumilovnou kolonii na měsíci v jednom z nejzazších koutů vesmíru ohrozí armády tyranského regenta Balisaria, stane se Kora,...
Nově si můžete užít Vůni nových knih i ve formě podcastu! Kačí vám představí knižní novinky, mezi které se řadí limitovaná...
Jennie je svědkem toho, jak její syn zabije muže, a zhroutí se jí život. Když vyčerpáním usne a ráno procitne, zjistí, že se ocitla v...